Martin Kaymer - jager og jaget

FOR EN HØST: Martin Kaymer har hatt litt av en høst. I helgen kan han krone sin kanonsesong med Race to Dubai og førsteplass på verdensrankingen. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Martin Kaymer befinner seg i en uvanlig posisjon.

Når spillerne denne uken forbereder seg til sesongens finale i Dubai, er Martin Kaymers ledelse på pengelisten - eller Race to Dubai som den også kalles - skrumpet fra en million euro og ned i snaue 300.000. Og det er Graeme McDowell på andreplass som åpenbart har mest vind i seilene for tiden. Blir nordiren blant de tre beste i Dubai World Championship, skal det mye til å forhindre at han også tar med seg Race to Dubai-bonusen.

Mye står med andre ord på spill for Martin Kaymer denne uken. Han har også en ny mulighet til å klatre helt til topps på verdensrankingen. Dersom Kaymer vinner på søndag, må Lee Westwood ende på andreplass for å beholde topp-posisjonen. Westwood kan ikke tillate seg å bli dårligere enn nummer 27 hvis Kaymer blir nummer to alene.

Dubai World Championship er en svært lukrativ turnering. I fjor ble Lee Westwood 15,3 millioner kroner rikere, fordi han vant turneringen og samtidig kapret Race to Dubai-bonusen like foran Rory McIlroy. I år er prispengene enda høyere. Både Kaymer og McDowell kan stikkke av med en drøy million til dersom de tar den samme doublen som Westwood gjorde i fjor.

Men uansett hvordan det går for Kaymer, kan han ikke klage. Han kan dårligst bli nummer to på pengelisten, og det alene gir ham en bonus på 6,7 millioner kroner. Penger å ta med seg det også. McDowell kan bli dyttet ned til tredjeplass av Westwood, men det vil gi ham nesten 4,5 millioner kroner.

- Det har vært en fantastisk sesong for meg. Å vinne min første major (USPGA Championship, red.anm) og å være en del av det vinnende Ryder Cup-laget var langt over mine forventninger, for å være ærlig, sier Kaymer selv.

- Jeg har spilt bra i de siste månedene. Jeg har selvtillit i forhold til spillet mitt. Forhåpentligvis kan jeg spille bra denne uken og forsikre meg om at jeg vinner Race to Dubai, legger han til.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.