Matforgiftet Kofstad trakk seg fra Q-School

Matforgiftet Kofstad trakk seg fra Q-School

Espen Kofstad har trukket seg fra Q-School med matforgiftning. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Espen Kofstad lå godt plassert i Q-Schools andresteg. Nå har han blitt tvunget til å trekke seg.

– Skuffet over ha trukket meg fra steg 2 med matforgiftning, men i dag var det helt umulig å spille golf, skriver ulykkesfuglen Kofstad på sin Facebook-profil.

Andresteget av Q-School i Spania var Kofstads første turnering på ni og en halv måned. Han imponerte med en 68-runde i comebacket etter skaden i håndleddet, og fulgte opp med en 71-runde lørdag. Dermed skulle han starte søndagens tredje runde på delt 26.-plass, kun ett slag utenfor den foreløpige kvalifiseringsgrensen. 

Selv om Kofstad nå har trukket seg, er han uansett sikret en kategori på europatouren neste sesong. Kofstad tar med seg den samme europatour-kategorien han hadde med inn i årets sesong, videre til 2018 med et såkalt «medical exemption».

Kofstad har «kategori 17» på European Tour som betyr at han får spilt de fleste små turneringene, en rekke av de mellomstore turneringene, men ingen av de aller største. På våren har European Tour en «re-ranking» av kategoriene, hvor spillerne som har hatt gode sesongstarter, blir belønnet med bedre kategorier – og vice versa. Det blir dermed viktig for Kofstad å utnytte de mulighetene han får, og komme raskt ut av portene når den nye sesongen slår i gang i Sør-Afrika i desember.

Les også: Tage fortsetter å imponere i Q-School

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.