McDowell klar for bestekompisen

GODE VENNER: Grame McDowell og Rory McIlroy er gode venner, både på og utenfor banen. Nå skal de møte hverandre i match (Foto: All Over Press).

Nord-irene Graeme McDowell og Rory McIlroy skal møtes i match for første gang i åttedelsfinalen av Volvo World Match Play Championship i Spania.

McDowell og McIlroy er rangert som henholdsvis nummer nummer fem og seks på verdensrankingen, men McDowell må medgi at han ikke er veldig optimistisk før de skal ut i match mot hverandre for første gang på lørdag.

- Han slår meg hver gang vi spiller sammen, sa han om sin landsmann til europeantour.com etter at han slo regjerene Open-vinner Louis Oosthuizen i gårsdagens match.

- Jeg er sikker på at han er overbevist om at han kommer til å slå meg, men det kommer til å bli en herlig match og jeg gleder meg veldig. Han er en fantastisk talentfull spiller. Denne banen handler om å kunne drive ballen bra, og nettopp det er jo en av hans styrker. Det er vanskelig å spille mot en så god venn, men noen ganger må man bare sette vennskapet til side.

- Det har kommet til det punktet at jeg har stoppet å spille mot ham, han er rett og slett for god. Jeg har blitt mer en observatør siden han vanligvis gir meg bank ute på banen, fortsetter McDowell som tydeligvis forsøker å gjøre seg selv til en underdog før lørdagens match.

For McIlroy blir nøkkelen å behandle matchen som alle andre. 

- Han kommer ikke til å gi meg noe, og det kommer til å bli en veldig tøff match. Jeg skal bare forsøke å håndtere matchen som om jeg skulle ha spilt mot hvilken som helst annen. Jeg er her for å vinne turneringen, og da må jeg slå ham.

McDowell mot McIlroy blir ikke den eneste kompisduellen i Spania lørdag. Også engelskmennene Lee Westwood og Ian Poulter skal spille mot hverandre. Verdensener Westwood er i strålende form, og slo fredag australieneren Aaron Baddeley 4&3 etter å ha gått femten hull på syv under par. Men Poulter er langt i fra en lett motstander når det kommer til matchspill. I Ryder Cup har han vist seg å være en av de vanskeligste spillerne å møte, og i fjor vant han også matchspillturneringen World Golf Championships Accenture Match Play. Skulle Westwood gå seirende ut av turneringen vil det bli hans tredje seier på rad denne sesongen. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.