McDowell klar for mer PGA

DET SVINGER: Graeme McDowell har to seire så langt i 2010-sesongen. (Foto: Jeff Gross, Getty Images)

Graeme McDowell vil utnytte mulighetene US Open-seieren har gitt ham.

Graeme McDowell overrasket de fleste ved å stikke av med seieren i helgens US Open, i kamp med multimajorvinnende spillere som Tiger Woods, Phil Mickelson og Ernie Els. Seieren ga åpenbart mersmak, for nå vurderer nordiren å spille på PGA-touren på fulltid.

Og det kan han gjøre, siden triumfen i US Open gir ham fem års spillerett blant de beste i USA.

- Planen min var å skaffe meg kortet for PGA-touren i får, og spille litt mer golf her. Jeg har spilt ganske mye her i år. Siden det ikke er noe Ryder Cup-år neste år, var planen min å komme meg over og spille enda litt mer.

McDowell har allerede et hus i Orlando, ved Lake Nona, og det er ikke snakk om å "vende ryggen til Europa". Det er heller ikke første gangen McDowell slår mer rot i Statene. Han spilte collegegolf i Alabama, og han var stadig vekk å se på PGA-touren i 2009-sesongen.

En spiller med PGA-kort må delta i minst 15 turneringer årlig for å få fulle rettigheter neste år, mens kravet for en spiller i Europa er 11. De fire majorturneringene og tre World Golf Championships teller på begge tourene.

- Jeg kommer til å være et lojalt medlem av Europatouren. Det fine for golferne i Europa er at vi spiller over hele verden. Jeg tror vi er bedre spillere på grunn av det, mener McDowell.

30-årige McDowell har allerede spilt sju turneringer på PGA-touren denne sesongen. Før seieren på Pebble Beach var hans beste plassering en sjetteplass i World Golf Championships-CA Championship.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.