McDowell tror på 59-runde

GIKK PÅ 59: Graeme McDowell gikk nylig en treningsrunde på 59 slag. Nå er han klar for å gjøre det på Europatouren. (Foto: Jeff Gross, Getty Images)

US Open-vinner Graeme McDowell tror den første 59-runden på Europatouren kan komme denne uken.

Layouten på Killarney Golf and Fishing Club i County Kerry har ikke forandret seg mye siden Sir Nick Faldo vant turneringen to år på rad i 1992 og 1993. Det var forrige gang 3 Irish Open ble arrangert på banen.

Nå er banen vertskap igjen, og med tanke på hvordan golfen har utviklet seg rent teknologisk, med nye baller, køller og øvrig utstyr, er banen ganske kort (6548 meter). Nå har det i tillegg regnet ganske mye i det siste, hvilket borger for myke, scoringsvennlige greener.

- Jeg tror det er en 59 der ute. Greenene er ganske ondulerte, så hvis de blir harde, er de ganske vanskelige. Men hvis de holder seg myke, og det ikke blåser altfor mye, tror jeg greenene vil være gode nok for det. Det er nøkkelen til å score lavt. Greenene må være gode, og det er de denne uken, mener McDowell - som selv gikk en 59-runde nylig sammen med sin far og onkel i Nord-Irland.

- Å gå på 59 er åpenbart et veldig fint nummer å gå på. Det var min første, og forhåpentligvis den første av flere, mener nordiren, som for øvrig fyller 31 år på fredag.

Paul Goydos gikk på 59 i John Deere Classic for bare noen uker siden.

Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.