McIlroy blir PGA Tour-medlem igjen

USA NESTE? Rory McIlroy vurderer å begynne å spille fast på PGA Touren neste sesong. (Foto: All Over Press)

Europa-touren ser ut til å få en stjerne mindre i sitt faste inventar fra og med neste sesong.

22-åringen droppet sitt PGA Tour-medlemskap forrige sesong, i hovedsak fordi han var tvunget til å delta i minst 15 turneringer i USA.

Nå ser det derimot ut til at US Open-seieren ga mersmak til å spille mer på andre siden av Atlanteren. Det er en kjent sak at nord-iren helst trives best på parkbaner, og hans direkte spillestil har ofte blitt beskrevet som "amerikansk". Dette understreket han selv da han forrige måned kritiserte linksgolf, fordi alt for mye "overlates til været".

Etter onsdagens innspillsrunde til Bridgestone Invitational sa McIlroy at han "heller mot" å bli medlem av PGA-touren igjen i 2012. Og det virker som om han er seriøs.

I følge golf.com drar han på boligjakt i Florida etter neste ukes PGA Championship. Hans gode venn og landsmann Graeme McDowell bor forøvrig også i Florida, og det vil nok ikke overraske noen om de to havnet i samme nabolag i Orlando.

- Ja, jeg ønsker definitivt å komme tilbake hit og spille en full sesong her. Jeg føler det er her jeg spiller min beste golf, og jeg er veldig komfortabel i dette landet, sier McIlroy.

På spørsmål om hva som fikk han til å vurdere å flytte til USA, spøker han:

- Trolig The Open.

- Jeg har tenkt på det, og føler spillet mitt passer banene her. Jeg elsker Quail Hollow, Memorial, Akron. Du har Match Play, Honda, Doral, Masters. Flesteparten av mine favoritturneringer er på denne siden av dammen. Jeg har lyst til å gi det et nytt forsøk, og selvfølgelig være her mer enn ett år og se hvordan det utvikler seg.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.