McIlroy frykter ikke utstyrsbytte

McIlroy frykter ikke utstyrsbytte

FREMTIDIG MILLIARDÆR? Nike vil angivelig gjøre Rory McIlroy til golfens neste Krøsus. (Foto: All Over Press)

Rory McIlroy tror ikke at spillet hans vil påvirkes av at han bytter fra Titleist-utstyr neste år.

Utstyrsbyttet er rett rundt hjørnet for verdenseneren, som er ryktet å signere en tiårsavtale med Nike verdt svimlende 1,4 milliarder kroner. Det betyr at ukens Europatour-avslutning, DP World Tour Championship vil bli hans siste Europatour-turnering med utstyret som han har brukt på sin vei til toppen i rakettfart.

Sir Nick Faldo har tidligere uttrykt bekymring for at utstyrsbyttet kan påvirke McIlroys spill negativt. Det frykter ikke hovedpersonen selv.

På spørsmål fra reporterne i Dubai om han trodde nye køller kunne påvirke spillet hans negativt svarte han:

- Jeg tror at alle utstyrsleverandørene lager fantastisk utstyr om dagen, og alt er veldig likt - mange av køllene deres lages på de samme fabrikkene. Jeg tror ikke det vil utgjøre noen forskjell.

- Jeg spiller fortsatt med Titleist-køllene mine - dette er den siste uken - men jeg har eksperimentert litt med de nye, nok til å føle meg komfortabel på vei inn i den nye sesongen, svarer McIlroy.

McIlroy har i år fulgt Luke Donald, som i fjor ble den første til å vinne pengelistene på begge sidene av Atlanteren. Det har tatt vekk spenningen fra årets sesongfinale. Det er ikke McIlroy enig i.

- Jeg synes formatet er bra. Det er et sesonglangt løp - det er slik det er. Det er kanskje et lite antiklimaks denne uken, men som jeg har sagt tidligere så handler alt om å vinne begge trofeene på søndag.

Om å vinne Race to Dubai, sier han:

- Jeg har hatt fire forsøk, og det var herlig å klare å gjøre det i år. Det har vært en fenomenal sesong, men jeg har fortsatt en turnering igjen og ønsker å avslutte sterkt med å plukke opp to trofeer når uken er omme.

Men hva er målet for tiden fremover?

- Jeg ønsker å vinne min tredje og fjerde major. En karriere-grand slam (vinne alle majorer) er nok det neste opplagte målet for meg.

 

Er du enig i McIlroys utsagn om at alle kølleprodusenter produserer tilnærmet like bra utstyr? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.