McIlroy fyrer løs mot Muifields medlemmer

McIlroy fyrer løs mot Muifields medlemmer

(Foto: Getty Images)

Rory McIlroy sier det ikke hadde gjort noe hvis Muirfield ikke får lov til å arrangere The Open igjen, etter at klubben brukte 273 år på å tillate kvinner.

Bakgrunn: Muirfield åpner for kvinner - men det kan ta syv år før de blir med i klubben

McIlroy har tidligere vært en av tourens sterkeste kritikere av golfklubber som ikke tillater kvinner. Under onsdagens pressekonferanse før Arnold Palmer Invitational på Bay Hill gjentok han kritikken av Muirfield, som først denne uken kom til enighet om å åpne for kvinnelige medlemmer for første gang.

– Jeg hadde ikke vært misfornøyd hvis de holdt Muirfield vekk fra The Open-rotasjonen, konstaterer McIlroy.

– Jeg sa hva jeg mente også forrige gang klubben hadde sin avstemning. I denne tiden som vi lever i i dag, hvor kvinner er sjefer for store selskaper og statsledere – men de skal ikke få lov til å være medlem på en golfbane? Det er helt uhørt. Det er helt uvirkelig. De tok til vettet til slutt, men at det tok så lang tid, er likevel forferdelig, sier McIlroy og avslutter.

– Hver gang jeg kommer til å være på Muirfield, kommer jeg til å ha en ekkel bismak i munnen. Vi kommer tilbake dit med The Open Championship, men jeg kommer ikke til å drikke mange kopper med te med medlemmene etterpå.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.