McIlroy håper historien gjentar seg

ELSKER DUBAI: Rory McIlroy håper på en repetisjon fra seieren i Dubai i 2009. (Foto: All Over Press)

Snart vender Rory McIlroy tilbake til stedet der han tok sin første profesjonelle seier.

Nord-iren håper på en repetisjon fra seieren i 2009, når han 9. februar møter et stjernespekket felt i Omega Dubai Desert Classic på Emirates Golf Club.

 

Da han vant for tre år siden var han kun 19 år gammel. Avslutningsrunden på to under par tok ham til 19 under sammenlagt, en turnering han ledet fra start til slutt. Seieren gjorde ham til den syvende yngste vinneren i Europatourens historie.

 

Siden da har karrieren hans skutt til himmels, med seier i både Ryder Cup og U.S. Open - en tittel som tok ham til andreplass på verdensrankingen. Når han returnerer til Dubai neste måned blir det hans syvende opptreden der - ingen andre baner har han spilt flere ganger som profesjonell. Det var her han klarte hans første cut på Europatouren som 17 år gammel amatør i 2007, hvor han til slutt endte på 52. plass.

 

- Det er alltid gøy å returnere til en bane hvor jeg har gjort det bra tidligere. Så klart vil jeg forsøke å vinne turneringen igjen. Minnene fra 2009 er fortsatt friskt i minne. Men jeg føler meg som en mer komplett spiller nå enn jeg var i 2009. Jeg svinger definitivt bedre. Jeg klarer å forme ballen begge veier, og rent fysisk har jeg blitt sterkere. Det føles som jeg er på rett vei, sier McIlroy.

 

Med Lee Westwood og Martin Kaymer også i feltet betyr det at tre av de fire beste spillerne i verden skal delta. I tillegg står spillere som Tiger Woods og Freddie Couples påmeldt. Couples var den første amerikaneren til å vinne turneringen i 1995.

 

Visepresident i "Golf in Dubai", Juma Buamaim ser frem til et gjensyn med McIlroy.

 

- Rory er et kjent ansikt for fans fra Dubai, etter å ha vært her flere ganger både som amatør og profesjonell. Han er en ekspepsjonelt talentfull spiller som har store ting i vente. Han er en inspirasjon for alle unge idrettsutøvere, ikke bare i sin egen sport. De beundrer ham og elsker å se på ham. Jeg liker ikke å sammenligne idrettsutøvere, men Rorys ungdommelige sjarm og karisma har gjort ham til et veldig ettertraktet merke.


(Kilde: europeantour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.