McIlroy kan hoppe over OL

McIlroy kan hoppe over OL

USIKKER: Rory McIlroy sliter med å bestemme seg for hva han skal gjøre i OL. (Foto: All Over Press)

Rory McIlroy sier han vurderer å hoppe over OL i Rio for å unngå konflikt over hvilket land han skal representere.

I 2016 er golf tilbake på OL programmet for første gang på over 100 år. Der har verdensener Rory McIlroy valget mellom å representere enten Storbitannia eller Irland.

I september indikerte 23-åringen at han vil spille for Storbritannia, da han sa han "alltid har følt seg mer britisk enn irsk".

Noen dager senere angret han kommentaren, og sa han ikke hadde fattet noen avgjørelse ennå, fordi han var i en "ekstremt sensitiv og vanskelig posisjon".

De olympiske lekene i Rio er fortsatt noen år unna, men McIlroy er bekymret for å såre folk uansett hva han måtte velge. I en BBC-dokumentar som ble sendt torsdag kveld, sa Mcilroy:

- Med tanke på hvor jeg er fra, befinner jeg meg i en veldig kinkig situasjon. Jeg føler meg nord-irsk, og som nord-ire har man så klart en tilknytning til Irland og til Storbritannia. Dersom det var et nord-irsk lag ville jeg spilt for Nord-Irland. 

- Å spille for et lag eller det andre - eller ikke spille i det hele tatt fordi jeg vil skuffe så mange. Det er mine tre valgmuligheter som jeg vurderer veldig nøye, forklarte McIlroy i TV-intervjuet.

Vil McIlroy gjøre det riktige om han trekker seg fra turneringen, eller er det feigt av ham å ikke velge et lag? Bruk kommentarfeltet under og si din mening.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.