McIlroy måler suksessen i majorer

McIlroy måler suksessen i majorer

BLIR BEDRE: Rory McIlroy sitt nærspill har løftet ham til et nytt nivå i 2012. (Foto: All Over Press)

Verdenseneren sier neste år blir en skuffelse om han ikke vinner en major.

Det var i et TV-intervju i Irlando at McIlroy fortalte at hans hovedfokus for 2013 blir å kjempe om seier i alle fire majorer, med de to han ikke har vunnet ennå - U.S. Masters og The Open øverst på ønskelisten.

 

- En karriere-Grand Slam er definitivt noe jeg har tenkt mye på. Masters og The Open gjenstår fortsatt. Jeg sa før denne sesongen at jeg ville bli skuffet om jeg ikke vant en major, og jeg sier det samme før neste år.

 

- Jeg hadde bare muligheten til å vinne en major i 2012, og heldigvis klarte jeg å vinne. men jeg ønsker å være med å kjempe i alle fire majorer neste år, forklarer 23-åringen.

 

McIlroy gir nærspillsguru Dave Stockton mye av æren for hans suksess i året som har vært.

 

- Jeg har jobbet veldig hardt med nærspillet, og det har virkelig bedret seg. Jeg tror det har vært den store forskjellen i år. Tidligere år har det vært det lange spillet som har vunnet meg turneringer. I år har nærspillet definitivt vunnet meg to eller tre turneringer, og også holdt meg i nærheten i turneringer jeg ikke har vunnet.

 

- Det har vært en enorm fremgang. Jeg har jobbet med Dave Stockton i et års tid, og det har virkelig betalt seg. Jeg visste at jeg måtte bli litt bedre rundt greenene, og det har jeg klart. Og jeg blir fortsatt bedre.

 

McIlroy ble også spurt om OL i Rio i 2016, der han ikke vet om han skal representere Storbritannia eller Irland.

 

- Det er en vanskelig situasjon å være i, fordi man ikke ønsker å skuffe noen. Jeg spiller golf, og er en internasjonal sportspersonlighet, og det knytter meg ikke til ett bestemt flagg.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.