McIlroy takker puttedoktor

GOD HJELP: Dave Stockon (t.v.) har hjulpet McIlroy med mental trening den siste tiden. (Foto: All Over Press)

I Norge sverger spillerne til Jon Karlsen. På PGA-touren er det Dave Stockton spillerne går til når de trenger hjelp på greenene. Også Rory McIlroy.

Rory McIlroy virket helt uaffisert av presset, og senket putt etter putt i sisterunden av helgens PGA-mesterskap. McIlroy trengte bare 23 putter på den fjerde runden, noe som resulterte i en rekordstor seier i turneringen på åtte slags margin.

Nå takker nord-iren puttingtrener Dave Stockton for hjelpen han har fått i forkant av turneringen. Stockton har først og fremst hjulpet McIlroy med den mentale delen av golfen. Stockton, som nå er 70, var selv en stor golfer i sin tid. Han og Rory ser ut til å trives på de samme banene. I 1991 ledet han USA til Ryder Cup-triumf på Kiawah Island hvor McIlroy vant på søndag, og i 1976 vant han sitt andre PGA-mesterskap på Congressional Country Club, hvor McIlroy vant fjorårets U.S. Open.

- Overalt hvor Dave har gjort det bra, virker det som om jeg spiller bra og. Det er ganske kult. Vi pratet sammen forrige uke. Han fortalte meg at jeg bare skulle spille med et smil, og nyte øyeblikket. Dette er hva jeg har ønsket meg siden jeg var en liten gutt, og det er ikke vits i å gå rundt å bli frustrert eller sint. Bare nyt det.

- Det er holdningen jeg har hatt de siste ukene, og det har definitivt hjulpet, sier McIlroy.

Seieren smakte ekstra godt med tanke på at han bare noen uker tidligere hadde misset cuten i fire av fem turneringer.

- Mange i pressen trykket på panikk-knappen, og for å være ærlig motiverte det meg. Jeg ønsket å gå ut på banen og motbevise folk. Det tok meg en måned å få spillet mitt tilbake på plass, og dette er resultatet.

Han innser nå at han er mer enn en golfer, men også et forbilde. Uten at han lar seg stresse av det.

- Jeg innser hver gang ansiktet mitt er på TV at mange barn ser opp til eg. Mange ser på det som et stort ansvar, men om man bare lever livet sitt så normalt som mulig tror jeg det går helt greit. Jeg ser på det heller som en stor ære å kunne påvirke så mange liv. Det er en god følelse.

(Kilde: europeantour.com)Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.