McIlroys driverbytte vekker oppsikt

McIlroys driverbytte vekker oppsikt

BLIKKFANG: Nikes Vapor-driver skiller seg ut i mengden. (Foto: Getty Images)

Nike lanserer neste sesong sin nye storsatsing og arvtaker for den røde Covert-driverserien. Rory McIlroy har bestemt seg for å bruke Nikes nye Vapor-driver i Ryder Cup.

Mens rødt har vært fargen som har definert Nike Golf de siste sesongene, er grønt nå den nye «it»-fargen -  et tegn på at Nike nå beveger seg vekk fra Tiger og over til Rory som deres nye frontfigur.

 

Nike lanserte i august sin kommende Vapor-jernserie, men ventet da med å avduke sine matchende driver-modeller.

 

Nå har Rory McIlroy sørget for at deres nye driver har blitt ett av årets store utstyrssnakkiser allerede før lansering.

 

Til tross for sin snittlengde på nærmere 285 meter fra tee, tredje lengst på PGA-touren i fjor, har verdenseneren nemlig bestemt seg for å bytte ut sin favorittkølle før Ryder Cup.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VOLT: Slik ser Nikes nye Vapor Pro-driver ut. (Foto: Getty Images)

 

 

Driveren er ventet å komme i tre modeller: Vapor Speed, Vapor Flex og Vapor Pro. Sistnevnte har allerede fått en plass i bagen til Rory.

 

Utstyrsendringer tar ofte tid å vende seg til, og mange har reagert på timingen på Rorys driver-bytte. Under onsdagens pressekonferanse på Gleneagles så han seg nødt til å forsvare avgjørelsen.

 

– Dette er en driver jeg faktisk har trent med siden juni. Jeg hadde ikke lagt den i bagen hvis jeg ikke følte at den var bedre enn hva jeg allerede har, sier McIlroy.

 

Under pressekonferansen minnet en journalist McIlroy på at Phil Mickelson byttet køller før Ryder Cup i 2004, og spilte en begredelig dårlig turnering. McIlroy kontret med at situasjonene ikke er sammenlignbare.

 

– Min endring er ikke like drastisk. Phil endret fra en utstyrsprodusent til en annen (Titleist til Callaway journ. anm.), sier McIlroy, som selv byttet fra Titleist til Nike i fjor.

 

Europas kaptein Paul McGinley støtter McIlroys driverskifte.

 

– Det bekymrer meg ikke i det hele tatt. Jeg stoler på at Rory vet hva som er best for ham selv. På starten av uken spurte han meg jeg hadde et problem med at han testet en ny kølle, og jeg svarte at han tar sine egne avgjørelser. Jeg ville aldri drømt om å fortelle en spiller hva som er best for ham. De er toppspillere som tar egne avgjørelser, og det er derfor de har kommet så langt, konkluderer kaptein McGinley.

 

Som de to siste årene, viderefører Nike den karakteristiske «cavity back»-innhulingen på undersiden av driveren i Vapor-serien. Nytt av årets modell er en «kompresjonskanal» ved sålen like bak slagflaten, slik de hadde i sine Nike VR Pro-drivere for noen år tilbake. Den justerbare adapteren som fester køllehodet til skaftet har også blitt lettere. 

 

Selv om Nike aldri har blitt beskyldt for å lage køller for «puristene», er det nok mange som også gleder seg over at rødfargen er blitt byttet ut med mer tradisjonell sort. På undersiden ser den imidlertid fortsatt ut som noe snytt ut fra en science fiction-film.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.