McIlroys gigantiske nedtur

FOR EN NEDTUR: Rory McIlroy hadde ingen god dag på jobb fredag. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Bare ett ord er dekkende for Rory McIlroys andrerunde I The Open: katastrofe.

Rory McIlroy imponerte stort under første runde av The Open, da han gikk på ni slag under par. Han var to slag bedre enn nestemann før runde to, men det var lite som skulle minne om nordirens første runde på de adskillig mer forblåste hullene fredag.
17 dårligere
McIlroy kom seg til slutt rundt på 80 slag, åtte over par. Hele 17 slag dårligere enn dag én, altså. Før fredag var 69 hans dårligste runde på Old Course. Torsdag hadde han ingen bogeys. Fredag hadde han ingen birdies.
- Det var kort og godt veldig vanskelig. Vinden testet tålmodigheten min. Runden kunne enkelt ha blitt 83 eller 84. I det minste er jeg her for helgen, så jeg kan forsøke å ta igjen noe av det tapte, sa McIlroy til ESPN etterpå.
Han falt 37 plasser på fredagens runde.
Og han var ikke den eneste som slet i de kraftige vindene. John Daly gikk på 76. Det samme gjorde Bradley Dredge. Begge åpnet turneringen med sterke runder. Ernie Els gikk på 79. Tim Clark på 80. Ryan Moore på 84.
Tidlig start = fordel
Det var liten tvil om at spillerne som gikk ut tidlig, hadde en klar fordel. Louis Oosthuizen (uttales Wist-hazen, red.anm), for eksempel, fulgte opp sin 65-runde med 67 fredag. Dermed leder han The Open med hele fem slag, med Mark Calcavecchia på andreplass. Paul Casey og Lee Westwood følger hakk i hæl.
Hva så med Tiger Woods?
Verdenseneren fikk en elendig start i de voldsomme vindkastene, men kom seg til slutt i hus på en over par. Forholdene tatt i betraktning var det en sterk prestasjon. Selv om han er åtte slag bak Oosthuizen, har han et godt utgangspunkt for resten av helgen, når forholdene vil bli jevnere.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.