Mektig match play av juniorene

Jentelandslaget fortsetter å imponere i Paris.

Jentelandslaget er denne uken i Paris for å spille sesongens andre turnering, som går av stabelen på erverdige Golf de St. Cloud. French Lady Juniors Championship, eller Esmond´s Trophy som turneringen egentlig heter, er en stor og prestisjetung juniorturnering.

Sterk psyke
Turneringen ble innledet med 36 hull slagspill, der de 32 beste gikk videre til match play. Elisabeth Haavardsholm, Tonje Daffinrud og Solveig Helgesen klarte seg gjennom nåløyet.

Og de norske jentene fortsatte å imponere lørdag. Og det til tross for at det begynte på verst tenkelig vis. Alle tre tapte de to første hullene sine. Mens Haavardsholm raskt hentet seg inn igjen, og også ledet etter ni hull, var Daffinrud og Helgesen henholdsvis tre og fire ned ved runding.

Haavardsholm fortsatte det solide spillet på back nine, og spesielt nærspillet var godt. På det 18. hullet senket hun for eksempel en firemetersputt - i nedoverbakke - for seier.

Men det var kanskje Daffinrud som sto for den mest oppsiktsvekkende prestasjonen. På hull 12 var hun fem ned (!), men svarte med å vinne de neste fem hullene. Som om ikke det var nok, sikret hun seieren på det første omspillshullet.
Imponerende!
Helgesen, derimot, klarte aldri å hente igjen sin motstander, og måtte gi tapt på den 16. greenen.
Daffinrud videre
I den andre kampen lørdag spilte Haavardsholm mot Leona Maguire, jenta som vant slagspillsturneringen og som dessuten er regjerende mester. Det ble braktap for den norske jenta, dessverre, 7/6.
Daffinrud viste igjen hvor sterk hun er når det drar seg til mot slutten. Hun vant det siste hullet, og avgjorde nok en gang i omspill.
Daffinrud er altså den siste norske jenta med i turneringen, og hun får med seg Solveig Helgesen som caddie på runden. De går ut klokken 09.30 søndag.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.