Mektige idrettsfolk

MEKTIG: NGFs tidligere president gjennom ti år, Christian Anker-Rasch fikk en 39.plass på Idrettens maktliste. (Foto: NGF)

Golffolket er ikke blant de mektigste i norsk idrett. Men NGFs tidligere president er plassert på ”Idrettens maktliste”. 

Hvert år gjør redaksjonen i nettstedet sportsanalyse.no en rangering av maktpersoner i norsk idrett. Fortsatt troner statsråden som den mektigste, etterfulgt av idrettspresident Tove Paule og generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen.

Begrunnelsen for at statsråd Anniken Huitfeldt er nummer en er at hun er en kulturminister som er meget opptatt av idrett, selv om hun synes mindre enn sin forgjenger, Trond Giske.  Hun snakker mye om breddeidrett og idrettens betydning som helsefaktor, og hun balanserer idrett og kultur på en god måte, skriver sportsanalyse.no.

 

Ekspresident på lista

Først på 39. plass på ”Idrettens maktliste” finner vi noen som har med golf å gjøre. Eller det vil si, hadde. Avgått president i NGF, Christian Anker-Rasch, har tidligere vært på lista i kraft av presidentvervet i NGF.

Denne gang er han leder av Særforbundenens fellesorganisasjon, som skal presse idrettsstyret og idrettstinge på flere områder. Anker-Rasch gjorde en stor innsats for NGF som president i ti år.

Generalsekretær i NGF, Geir Ove Berg, og den nye presidenten, Jon Kåre Brekke, blir også nevnt som personer med stor innflytelse i norsk idrett.

Presidenten i Norges Skiforbund, Sverre Seeberg, er den idrettspresidenten som er rangert høyest, med en 11.plass, etterfulgt av generalsekretær i Norges Fotballforbund, Paul Glomsaker.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.