Mer heder til GMac

FOR EN SESONG: Graeme McDowell er blitt hedret med Golf Writers Trophy for året 2010. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Enda et trofé har navnet til Graeme McDowell risset inn i seg.

Det har vært skrevet mange setninger om Graeme McDowell på norskgolf.no denne sesongen. Nå blir det et par til. Nordiren har mottatt Golf Writers' Trophy, hvilket er en anerkjennelse av den fantastiske sesongen han har hatt.

Han er den første fra Nord-Irland til å motta prisen som har vært delt ut årlig siden 1951.

2010 var året da McDowell tok sin første majorseier, da han tok ytterligere tre titler rundt omkring i verden, og da han sikret Europa det avgjørende poenget i Ryder Cup.

- Jeg er svært beæret over å vinne en så prestisjetung pris, og spesielt i et år da europeisk golf har oppnådd så mange fantastiske ting, sier McDowell.

Colin Montgomerie, som var Europas kaptein under den minnerike turneringen på Celtic Manor i begynnelsen av oktober, legger til:

- I mine 24 år som medlem av Europatouren har vi aldri hatt en liknende suksess som vi har hatt i år. Vi har fullstendig dominert verdensgolfen i 2010. Det er utrolig hvilken kvalitet vi har nå, og det kommer ikke til å stoppe her. Vi kan se fram mot enda mer suksess i 2011.

McDowell mener året som snart er omme, har forandret livet hans.

- Å vinne en major og sette den vinnende putten i Ryder Cup - det er absolutte, ultimate golfmål for meg. Jeg føler meg utrolig heldig.

Og utrolig god, kunne han ubeskjedent ha lagt til.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.