Mer majormagi fra Watson?

HOLDER FORTSATT KOKEN: Tom Watson er fortsatt i stand til å hamle opp med de beste. Og Pebble Beach kjenner han godt fra før av. (Foto: Stephen Dunn, Getty Images)

Kan 60-åringen ta alle på sengen en gang til?

Tom Watson og Pebble Beach er gode, gamle venner som ser ut til å hente det beste ut av hverandre. Hva kan veteranen, som nesten vant British Open i fjor, klare denne gangen?

Torsdag er det 38 år siden Tom Watson for første gang gikk under par på Pebble Beach. Han holdt koken lenge under Masters tidligere i år, der han til slutt endte blant de 20 beste. Watson selv lurer også på hva han er i stand til å få til denne gangen.

Stor aldersforskjell
- Jeg håper jeg har en sjanse til å vinne. Jeg håper jeg kan sette meg selv i posisjon til å gjøre det. Det hadde vært veldig moro. Hvis jeg ikke vinner, er det antakelig min siste US Open.

Watson skal gå i ball med 18 år gamle Ryo Ishikawa og 21-årige Rory McIlroy.

- Sammenlagt er de 39 år. Jeg er 60, smiler han.

Og det er ingen tvil om at de slår ham på lengde.

- Men vi får se, sier han. - Alder og lureri kan noen ganger vinne over ungdom og uerfarenhet.

"Alle" snakker om det som skjedde i British Open i fjor, da Tom Watson havnet i omspill for seieren sammen med Stewart Cink. Cink vant.

- Det hadde vært fint å vinne. Det hadde vært en helvetes story. Men Stewart gjorde det han måtte, han gjorde ingen feil i omspillet. Man må gi han all ære for det. Jeg kom bare på andreplass, forklarer Watson.

Må i fairway
Så kan han klare noe liknende igjen?

- Hvem vet, sier han. - Hvem vet.

Nøkkelen for Watson, som for alle i startfeltet, er å drive ballen ut i fairway. Det har han gjort i hele år.

- Roughen her er US Open-rough. Den ser ikke veldig lang ut, gjør den vel? Men det er vanskelig, for gamle folk som meg selv.

Han både gleder og gruer seg til det 17. hullet, der han senket sin avgjørende chip i 1982 - året han vant US Open.

- Da jeg vant her i 82, hadde jeg birdie på det hullet tre av fire dager.

Vil spille mer
Pebble Beach skal også arrangere US Open i 2019. Det er, som de fleste skulle klare å regne seg fram til, ni år fram i tid. Vil Tom Watson være med også da?

- Jeg vet ikke. Jeg føler at kroppen min fremdeles er i bra stand, og jeg slår ballen ganske bra, jeg putter bra. Men jeg vet ikke. Det kan bli et år til, det kan bli tre, det kan bli seks. Jeg håper jeg kan få være med lenge, fordi det er det jeg er. Jeg er en golfspiller. Så enkelt er det. Det blir en trist dag den dagen jeg ikke kan være det lenger.

Det er neppe Tom Watson alene om å synes.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.