Mer motivert enn noen gang

MYE Å TENKE PÅ: Ryo Ishikawa har det ikke lett om dagen, med tanke på alt som har skjedd hjemme i Japan den siste tiden. Likevel forsøker han å fokusere som best han kan på golfen sin. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Ryo Ishikawa har mye mer enn golf å tenke på om dagen.

19 år gamle Ryo Ishikawa er fra Japan. Med tanke på det som har skjedd i hjemlandet hans i det siste, blir eventuelle sving- eller resultatmessige problemer meningsløse å snakke om. Det skal vi heller ikke.

19-åringen sier han er mer motivert til å prestere godt på golfbanen - for det japanske folket.

- Det hadde vært fantastisk å vinne for det japanske folket. Det er en tanke jeg alltid har med meg når jeg spiller golf utenlands, sier 19-åringen - som allerede er Japans største golfstjerne.

- Med tanke på krisen hjemme, er motivasjonen min høyere enn den noen gang har vært. Det finnes ikke noe negativt press. Jeg føler meg veldig fokusert. Og hvis jeg kan produsere et godt resultat, og hvis de gode nyhetene kan være en kilde til inspirasjon for folket i Japan, så vil det gjøre meg svært lykkelig, sier han.

Deler av ham kunne gjerne tenke seg å returnere til Japan umiddelbart for å hjelpe sine landsmenn med å håndtere krisen, men Ishikawa innser at det er lite han kan gjøre.

- Jeg kunne ikke gitt dem masse mat eller dra tilbake til områdene som ble rammet. Ingen slipper inn der akkurat nå. Det eneste jeg kan gjøre, er å trene hardt, spille god golf og forhåpentligvis produsere noen gode resultater for folket hjemme.

Ishikawa er fra nordvest-Tokyo. Ingen i hans familie ble rammet av jordskjelvet eller tsunamien som fulgte. Men selv om han er i regelmessig kontakt med de hjemme, er det uunngåelig å tenke på det som skjer og har skjedd.

- Det smerter meg nesten at jeg er her ute mens folket i Japan går igjennom den verste krisen. Selv om jeg fysisk er her, er hodet og hjertet mitt hjemme, forklarer han.

Etter denne ukens Transitions Championship drar Ishikawa til Bay Hill uken etter for Arnold Palmer Invitational. Han reiser ikke hjem før etter Masters, som begynner 7. april.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.