Mesterlig avslutning av Kofstad

VISTE STYRKE: Fjorårets norgesmester Espen Kofstad klinte til med feltets beste score og niendeplass i Kenya søndag (Foto: All Over Press).

Espen Kofstad endte på en imponerende niendeplass i Kenya.

Etter å ha klart cuten med et nødskrik fredag, spilte Espen Kofstad seg oppover resultatlisten lørdag og lå før dagens runde på en delt 35. plass. Så kom fjerderunden og den store klatringen kunne begynne. 

Med en avslutningsrunde på seks under par spilte Losbygolferen seg opp hele 26 plasser og endte med det på en overbevisende niendeplass. Hele åtte birdies på scorekortet vitner om en meget sterk psyke hos en som kun er 23 år gammel. Ingen andre i feltet klarte å toppe nordmannens runde på 65 slag søndag, som nå er inne på 17. plass på Challenge-tourens pengeliste. 

Når sesongen er omme er det de 20 øverste på listen som automatisk kvalifiserer seg til neste sesongs Europa-tour, slik Marius Thorp gjorde i fjor. Kofstad har på sine tre Challengetour-turneringer så langt i år spilt inn 6 290 euro, rett i underkant av 50 000 kroner.

Vinneren av helgens turnering ble sør-afrikaneren Michial Bothma. Med en totalscore på 14 under par vant han med to slags margin til sin landsmann Tyrone Ferreira. André Bossert og Branden Grace delte tredjeplassen på ni under par.

Resultater


Runde 3

Med en runde på 69 slag, to under par spilte han seg opp til en delt 33. plass og en under par totalt. Fire birdies, to bogeys og resten par ble oppskriften, og har med det kun fire slag opp til 11. plass og fem slag til en delt syvendeplass.

På sine to turneringer på Challenge-touren i år har Kofstad spilt inn 2 252 euro, omlag 17 600 kroner. Det gir ham en delt 27. plass på tourens Order of Merit. Med en god score søndag har han dermed muligheten til å gjøre et byks oppover pengelisten. 

Michiel Bothma fortsetter å lede i Kenya. Med sine 11 under par tar han med seg en ledelse på to slag til André Bossert til søndagens avslutningsrunde.

Den samlede premiepotten er på 1,5 millioner kroner, hvorav vinneren tar med seg 238 000.

Runde 1 og 2

Kofstad (Losby GK) er som eneste nordmann i feltet i aksjon igjen på Challengetouren denne uken. Etter halvspilt Kenya Open på Muthaiga GC kan fjorårets norgesmester være glad for at han får mulighet til å fullføre turneringen.

Torsdag ble en tung dag med en runde på 73 slag, to over par. Med to bogeys og en dobbelbogey var han var avhengig av å heve spillet sitt under andrerunden for å klare cuten.

Før fredagen lå han to bak cutgrensen, og etter bogeys på det første og fjerde hullet på andrerunden så det mørkt ut. Deretter hevet han spillet betraktelig. Tre birdies og 11 par på de siste 14 hullene tok ham til en over for turneringen, akkurat på grensen. Han kan dermed vite at han slipper å dra fra Afrika tomhendt, og kan senke skuldrene litt mer de to siste rundene.

Sør-afrikaneren Michiel Bothma leder turneringen med ni under par. Slaget bak følger André Bossert og Thomas Feyrsinger på åtte under. Det er jevnt i toppen, og 16 spillere har en luke på fem slag eller mindre opp til teten. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.