Mesterlig Tutta-triumf

SJU UNDER PAR: Suzann Pettersen leverte varene så det holdt på siste runde av Safeway Classic søndag. (Foto: Jonathan Ferrey, Getty Images)

Da Suzann Pettersen begynte siste dag av Safeway Classic, var seier det siste hun tenkte på.

Det hun tenkte på, var å gjøre seg ferdig med turneringen og så kaste seg på flyet og begynne forberedelsene til Canadian Women's Open i Mirabel, Quebec. Tutta var nemlig ni slag etter ledende Na Yean Choi før den siste runden.

Men caddie Dave Brooker satte griller i hodet på det norske golfesset. Han fortalte henne at en lav runde sannsynligvis ville sende Suzann opp på andreplass på verdensrankingen.

- Noen ganger trenger du bare noen ekstra triggere som det for å få litt ekstra fokus, for å virkelig ønske det, fortalte hun etter triumfen - hennes åttende i LPGA-sammenheng i karrieren.

Pettersen avsluttet med en runde på sju under par.  Når Choi da avsluttet to over par, betydde det omspill - som Tutta vant med par på det første hullet. Choi slo sitt andre slag rett i vannet på høyre side av greenen.

Pettersen, som kom rett fra seier i Ladies Irish Open i begynnelsen av august, har nå altså to seire på rad. Med helgens triumf har hun nå også to seire på LPGA-touren denne sesongen. Hun klatret også - som caddien hennes forutsa - opp til andreplass på verdensrankingen bak enn så lenge suverene Yani Tseng.

- Andreplassen betyr egentlig ikke så mye for meg. Jeg prøver å ta igjen Yani. For å klare det, må du vinne turneringer, og jeg tok et skritt i riktig retning i dag, kommenterte Tutta etterpå.

Seieren var verdt 225.000 dollar.

Choi var naturlig nok lei seg etter at hun mistet seieren.

- Jeg misset slaget, og det er min feil, sa hun. - Men jeg tror likevel jeg fikk god erfaring. Neste gang jeg havner i en liknende situasjon, kommer jeg til å gjøre det bedre, ikke sant?

Hee Young Park ble nummer tre, med Paula Creamer på plassen etter.

Kilde: golf.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.