Mesterlige Matteo

SKREV HISTORIE: Matteo Manassero ble historisk da han gikk til topps på Europatouren søndag ettermiddag. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Matteo Manassero (17) kronet sin første sesong på Europatouren med seier.

Den italienske sensasjonen ble proff før han fylte 17 år, hadde sju turneringer på seg til å klare kortet på Europatouren for neste sesong, klarte det med en tredjeplass i European Masters forrige måned, men toppet alt med seier i Castello Masters søndag. Med det ble han den yngste vinneren på Europatouren noensinne.

17-åringen, av mange ansett for å være den neste Seve Ballesteros, vant til slutt med fire slag foran Ignacio Garrido. Gary Boyd, som ledet før sisterunden, var ytterligere et slag bak, en tredjeplass han delte med Joost Luiten, Peter Lawrie og Christian Nilsson.

- Jeg forventet ikke at det skulle skje så raskt. Jeg håpet det kunne skje neste år, så jeg er overrasket. Det er utrolig. Jeg har jobbet hardt for dette øyeblikket. Jeg prøvde bare å skaffe meg kortet, men nå er jeg en vinner allerede, jublet han etterpå.

Den tidligere yngste vinneren på Europatouren var newzealandske Danny Lee, som var 18 år da han vant Johnnie Walker Classic i Perth i fjor.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.