Mesterlige Mickelson

DEN PASSER GODT: Phil Mickelson får den grønne jakken av fjorårets mester Angel Cabrera som det synlige beviset på at Mickelson er årets Masters-vinner. Han vant også i 2004 og 2006. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Phil Mickelson gikk til topps i Masters - i suveren stil.

Phil Mickelson tok natt til mandag sin tredje Masters-tittel, etter at han gikk ut i lederball sammen med engelske Lee Westwood. Men det tok ikke lang tid før Lefty havnet i førersetet, for Westwood var ikke like het med verken driver, jern eller putter som tidligere i uken.

Trylling
Det var for så vidt ikke Mickelson heller, i hvert fall ikke med driveren, for tidvis var han over store deler av Georgia ut fra tee. Men det hjelper å kunne trylle.

Og det kan Phil Mickelson.

Ta for eksempel hull 13. Der slo han seg inn blant trærne på utslaget. Det samme gjorde Westwood, og mens han måtte legge seg opp på par fem-hullet, fant Mickelson en åpning, lot det stå til, og slo kanskje karrierens beste slag inn på greenen til en eagleputt fra halvannen meter.
At han misset eagleputten, får så være, men slaget kommer ingen på Augusta National - eller hvor man var hen da man så det - til å glemme.
- Det er et av de slagene bare Phil kan klare, sa Westwood etterpå.
Mickelsons aggressive spillestil har ikke alltid ført fram.
- Det føles bra at den endelig gjorde det. Det har vært nok ganger den ikke har gjort det, mente Lefty selv etterpå.

Tiger på fjerde
Mickelson gikk sin tredje 67-runde for turneringen, og vant til slutt med tre slags margin ned til Westwood, som tok andreplassen alene. Anthony Kim ble nummer tre, etter en fantastisk back nine, mens K.J Choi og Tiger Woods delte fjerdeplassen.

For Mickelson var det en helt spesiell seier. Hans kone Amy har kjempet mot brystkreft i lengre tid, men var til stede på Augusta National sammen med barna.

- Dette har vært en spesiell dag og en spesiell uke. Og å ha Amy og barna mine her å dele det med - jeg kan ikke sette ord på det. Det føles bare helt utrolig, særlig etter hva vi har vært igjennom det siste året. Dette betyr mye for oss, sa Mickelson.

Leftys avsluttende runde er den laveste en mester har gått på 12 år.

Hva skjedde så med Tiger Woods?

Vel, i likhet med Mickelson var Woods overalt ut fra tee. Han har sjelden sett mer rusten ut i svingen sin. Det var ikke mye som stemte for verdenseneren, men likevel gikk han sisterunden på tre under par.

Mickelson er nå oppe i fire majortitler, som den eneste blant dagens aktive spillere. I tillegg til Tiger Woods, selvfølgelig. Han har 14.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.