Mickelsons kølle blir forbudt

MÅ BYTTE KØLLE: Phil Mickelson må pent finne seg i å benytte en annen wedge fra og med 29. mars. Køllen på bildet er for øvrig ikke en wedge, som de fleste vil se... (Foto: Getty Images)

Kølle-krøllet i USA er oppe og avklart.  

Det amerikanske golfforbundet (USGA) har kommet til enighet med Ping, hvilket betyr at fabrikantens 20 år gamle wedger blir forbudt senere denne måneden.
Det har vært mye snakk om de gamle Ping-køllenes riller, som fører til bedre og mer spinn på ballen. Nye regler tilsier at spillerne må spille med køller som har såkalte v-formede riller, hvilket ikke gir like mye spinn.
- Juks
Likevel har spillere som Phil Mickelson, som elsker sin gamle Ping Eye 2-wedge, fortsatt å bruke sine køller. Et søksmål på 90-tallet gjorde det mulig at Ping-køller som ble laget før 1990, likevel kunne bli brukt, uavhengig av de nye reglene. Flere spillere på touren valgte å fortsette med sine favorittwedger, med Mickelson altså som den mest fremtredende.
Det fikk han også kritikk for. Lee Westwood, blant annet, har anklaget Mickelson for å "bøye reglene". Amerikanske Scott McCarron gikk sogar så langt som å påstå at Mickelson jukset, før han senere ba om unnskyldning for påstanden.
- Viktig og positivt
Etter mye debatt og diskusjon ble det tirsdag bestemt at Ping avstår fra retten til å la spillerne bruke de mye omtalte wedgene sine. Fra og med 29. mars vil de være bannlyst.
PGA-sjef Tim Finchem hilser nyheten velkommen.
- Ping har gjort noe veldig positivt og viktig for golfsportens skyld, og vi er veldig takknemlige for det, sier han, ifølge Associated Press.
Mickelson har tidligere kalt de nye reglene for "meningsløse".

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.