Mickelsons merkelige hull

PÅ VEI MOT TOPPEN: Phil Mickelson har en alle tiders mulighet til å bli nummer én i verden denne uken. (Foto: Michael Cohen, Getty Images)

Hull nummer 15 på TPC Boston og Phil Mickelson har en helt spesiell greie sammen.

For ett år siden slo Phil Mickelson et innspill mot den 15. greenen som traff flagget og spratt av greenen. Da Lefty sto overfor det samme slaget søndag, med så godt som den samme flaggplasseringen som for ett år siden, snudde han seg mot caddie Jim Mackay og sa at han skulle prøve å bomme på flagget denne gangen.

Det var ment å være en spøk.

Mickelsons innspill traff flagget nok en gang og endte opp det samme stedet som for ett år siden, i roughen mellom forkant av greenen og bunkeren som omkranser venstre side.

Mickelson kunne ikke tro at golfgudene igjen hadde spilt ham et puss. Men idet han sto over ballen på par-4-hullet, bestemte han seg for å gå av greenen med en annen score enn fjoråret.

- Jeg sa til Mackay at jeg skulle senke slaget. Og jammen gjorde jeg ikke det.

Mickelson kalte det hele for et "morsomt lite øyeblikk" på veien mot en 67-runde som betyr at han er fem slag etter ledende Jason Day. Verdenstoeren har dermed tre runder på rad på 60-tallet, for første gang siden februar. Og Mickelson føler seg i god form, særlig med tanke på at han misset cuten sist uke.

- Jeg ser fram til en morsom dag i morgen, sier han.

Mickelson har hatt mange muligheter til å bli nummer én i verden denne sesongen. Ti, for å være nøyaktig. Hver gang har han misbrukt sjansen.

Mickelsons spillpartner søndag, Steve Marino, mener Mickelson allerede er nummer én, selv om verdensrankingen ikke tilsier det.

Tiger Woods er nummer 23 på ledertavlen før den siste runden, og hvis Mickelson blir nummer fire alene, og Tiger faller på resultatlisten mandag, har vi en ny verdensener tirsdag. Dersom Tiger avslutter utenfor topp ni, er Mickelson avhengig av en tredjeplass for å klatre til topps. Hvis Tiger er utenfor topp tre, kan Mickelson fortsatt ta over førsteplassen med en andreplass. Og uansett hva Tiger gjør, blir Mickelson nummer én hvis han vinner Deutsche Bank Championshp.

Kilde: pgatour.com

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.