Middelmådig norsk helg i Russland

SÅ SOM SÅ: Verken Jan-Are Larsen eller Marius Thorp leverte det helt store spillet i Russland denne uken. Foto: All Over Press

Marius Thorp og Jan-Are Larsens har denne uken vært i aksjon på Challenge-touren i Russland. Begge endte opp et stykke ned på resultatlisten.

Av de to nordmennene er det Jan-Are Larsen som har mest press på seg til å levere i de avsluttende turneringene av Challenge-touren denne sesongen. Mens Marius Thorp ligger godt innenfor grensen av spillere som sikrer Europatourkortet for neste sesong, er Larsen avhengig av å prestere. Dessverre ble plasseringen i M2M Russian Challenge Cup så som så.

Ikke det helt store

Larsen klarte cuten kun med et nødskrik fredag. I helgen bedret han seg, og klatret opp listene med en 72-runde på par lørdag. Søndagens avslutningsrunde inneholdt fem birdier og seks bogeyer. Dette gav ham delt 39. plass for turneringen, seks over totalt. Ikke bra nok for en som er avhengig av å prestere de siste ukene av sesongen.

Marius Thorp leverte en noe bedre turnering, men det ble aldri det helt store for bærumsgolferen heller. 73 slag, en over par søndag holdt til en 24. plass. Han endte med det tre over par for turneringen, 14 slag bak vinneren Carlos Del Moral fra Spania.

Thrilleravslutning

Del Moral avsluttet med en imponerende 66-runde, seks under par. Under sisterunden var han på et punkt fem slag lederen, 19 år gamle Tommy Fleetwood fra England. Men spanjolen bet tennene sammen og samlet opp nok birdier til å sette press på Fleetwood. På det siste hullet hadde situasjonen snudd seg, og den unge engelskmannen var avhengig av å senke en tremetersputt for birdie for å få omspill. Ballen gled forbi hullkanten, og Del Moral gikk til topps. Han kunne dermed inkassere 28 000 euro, nærmere 223 000 kroner. Men enda viktigere er at han nå har sneket seg inn blant de 20 høyest rangerte på pengelisten. 

Neste turnering som står for døren på Challenge-touren er Allianz Golf Open du Grand Toulouse i Frankrike.

Fra lørdag: Etter tøffe andrerunder fredag med runder på 76 og 78 slag viste både Marius og Jan-Are Larsen bedring under lørdagens tredjerunde av M2M Russian Challenge Cup. Bæringen ligger foreløpig best plassert av nordmennene på en 23. plass, 13 plasser over der han startet dagen. Nordmannen har med en god plassering i Russland mulighet til å sikre Europatourkortet for neste sesong, og lørdagens runde på 71 slag, en under par var viktig å ta med seg før sisterunden. Runden hans lørdag bestod av to birdier, en bogey og resten par. 

Jan-Are Larsen klarte cuten med et nødskrik fredag. Miklagardgolferen ligger som nummer 23 på årets pengeliste, tre plasser bak plassen som gir automatisk kvalifikasjon til neste års Europatour. Han er dermed avhengig av å levere i sesongens avsluttende turneringer for å kvalifisere seg. Han gikk på par lørdag, og ligger fem over for turneringen. Runden hans inneholdt to bogeyer, en dobbelbogey og fire birdier, noe som tar ham til fem over par for turneringen.

Skotten Jamie McLeary leder turneringen med ni under par.

Fra fredag: Tseleevo Golf & Polo Club er en krevende bane på nesten 7000 meter, noe de norske spillerne fikk erfare under andre dag av M2M Russian Challenge Cup fredag.

Thorp falt 24 plasser med en 76-runde. Larsen klarte så vidt cutten etter å ha slitt seg rundt på 78. Like heldig var ikke Peter Kaensche. Losby-spilleren misset cutten med ett slag etter 76 slag på andrerunden.

Dermed er Marius Thorp beste nordmann på en 36. plass etter to tunder. Marius viste også fredag godt spill. Han var én under par etter ni hull, men to bogeyer og en dobbelbogey på siste ni ødela mye av dagen.  

Jamie McLeary fra Skottland leder på -8, hele 11 slag foran Marius Thorp.

Fra torsdag: Marius Thorp og Jan-Are Larsen har fått en god start i M2M Russian Challenge Cup.

Nei, Marion Ravn og Marit Larsen har ikke fått sin egen turnering på Challenge-touren, til minne om sine suksessrike ungdomsår med gitar og piano, men M2M Russian Challenge Cup blir uansett arrangert for første gang i Moskva.

For Thorp og Larsen handler det om å sikre seg nok penger til å slippe å måtte kvalifisere seg til Europatouren i løpet av høsten, og særlig for Thorps del ser det lyst ut. Før denne ukens turnering ligger han på 11. plass på pengelisten med 57.704 innspilte euro, mens Larsen ligger så vidt utenfor topp 20 med 42.815. De 20 beste er automatisk kvalifisert.

Thorp og Larsen gikk begge på 71 slag på den første runden, og ligger med det på delt 12. plass i Moskva. Larsen hadde en meget solid finish. Han gikk tre under par på de fire siste hullene, mens Thorp også kom tilbake etter en svak start. Han rundet på to over par, men gikk tre under inn.

Peter Kaensche deltar også. Han ligger på delt 56. plass etter første runde med en score på tre over par.

Skotske Jamie McLeary har tatt teten. Han er fem under par.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.