Midt på treet for Tage

STERK ÅPNING: Eirik Tage Johansen ga seg selv et glimrende utgangspunkt i 3 Irish Open torsdag. (Foto: Phil Inglis, Getty Images)

Eirik Tage Johansen på delt 53. plass etter avsluttende 72-runde.

Norges eneste representant på Europeantour denne sesongen, Eirik Tage Johansen, klarte ikke å følge opp den sterke åpningsrunden gjennom helgen og endte til slutt på delt 53. plass i 3 Irish Open.

Søndag avsluttet han med en 72-runde, ett slag over par på den vakre Killarney-banen. Runden inneholdt to bogeyer og en birdie.

Ross Fisher vant turneringen på -18, to slag foran hjemmefavoritten Padraig Harrington. 

FRA LØRDAG: Nok en gang denne sesongen synes historien å gjenta seg for Erik Tage Johansen. Det begynner å bli en vane at imponerende sterke åpningsrunder ikke følges opp på samme måte gjennom helgen.

Lørdag måtte Tage tåle en 74-runde i 3 Irish Open, og framfor alt var det en trippelbogey på hull 10 - et 171 meter par-3, som kostet Stavanger-spilleren dyrt.

Johansen ligger rundt 50. plass i Europatour-turneringen før avslutningen søndag.  

FRA FREDAG: Når tredjerunden av 3 Irish Open spilles lørdag, kikker nok Erik Tage Johansen oppover på resultatlista igjen.

Etter en meget sterk åpningsrunde på 67 slag torsdag, fikk nordmannen det tøffere på andrerunden fredag. Med en 73-runde falt han til delt 38. plass.

Mer enn godt nok for å sikre helgespill, men trenden må snus igjen dersom Johansen skal sikre seg etterlengtede premiesummer.

Fredagens runde var av den variable sorten med fem bogeys og tre birdies. Johansen går ut kl 10:23 lørdag. 

FRA TORSDAG: Nordmannen er likt med en spiller som Rory McIlroy etter første spilldag av 3 Irish Open. Begge åpnet med en runde på fire under par, en runde som kunne vært ytterligere forbedret om ikke Tage hadde pådratt seg en bogey på banens siste hull.

Før det hadde han altså notert seg for fem birdies og resten par.

Likevel: en veldig god åpning for Tage, som jager gode plasseringer for å klatre oppover på pengelisten. Etter første dag er han på en delt 13. plass.

Leder gjør David Howell etter en åpningsrunde på sju under par.

Ingen andre nordmenn deltar i turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.