Mikalsen imonererer på college

Mikalsen imonererer på college

GODT INNTRYKK: Petter Mikalsen har fått en drømmestart på collegekarrieren. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Petter Mikalsen har bitt godt fra seg i sine første uker i sitt andre på University of Denver. Nå er han kåret til månedens spiller.

Stavanger-golferen, som har vært fast inventar på de norske landslagene de siste årene, flyttet i fjor til Denver for å ta fatt på fire år som collegespiller.

 

Dermed fulgte han i fotsporene til andre nordmenn som Espen Kofstad, Tonje Daffinrud, og klubbkompis Ole Berge Ramsnes. Årets norgesmester, Mariell Bruun er i likhet med Mikalsen andreåring ved Denver i år.

 

Mange spillere er ofte avhengig av en akklimatiseringsperiode for å venne seg til livet på college. Skal vi tolke Petter Mikalsens har han nå funnet seg til rette.

 

På årets to første turneringer har siddisen startet med en 5. - og en 2. plass individuelt, og laget står med to tredjeplasser. Onsdag ble han kåret til månedens spiller i «The Summit League».

 

– Petter spilte stødig og med mye selvtillit i sine to første turneringer. Han tar golfen seriøst, og hans dedikasjon vil tillate ham å bli så god som han ønsker å bli i løpet av sin collegekarriere, og også tiden etter college som proff, sier lagets coach, Erik Billinger til denverpioneers.com.

 

Han setter pris på hvor lett Mikalsen har vært med å gjøre:

 

– Han har en herlig sans for humor. Han er veldig respektfull, og en sann glede å være treneren til, slår Billinger fast.

 

Petter Mikalsen er på 58. plass over USAs best rangerte collegespillere på herresiden. Best av de norske er Baylors Mikkel Bjerch-Andresen på 27. plass.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.