Mikkelsen sesongåpnet med sin andre collegeseier

NUMMER TO: Joakim Mikkelsen viste nerver av stål i åpningen av årets collegesesong. (Foto: All Over Press)

For en start det ble på Joakim Mikkelsen sin 2012-sesong. Tirsdag vant han i omspill i UTSA Oak Hills Invitational.

Etter å ha levert to runder på par mandag, kom Joakim Mikkelsen seg ned på 60-tallet under tirsdagens tredje og avsluttende runde på Oak Hills Country Club. Drammenseren noterte seg for en sisterunde på tre under par, og avsluttet med det likt med Texas Techs Clement Sordet. Mikkelsen åpnet dagen med tre birdies og ni par på de første tolv hullene, og seilte opp i teten. Med to strake bogeys på det 13. og 14. hullet gjorde han det derimot spennende, men viste igjen hva han er laget av med birdies på det 16. og 18. hullet. Dermed var det duket for omspill.

 

På det tredje omspillshullet skulle det avgjøres, da Mikkelsen gjorde par mens Sordet kun maktet å gjøre bogey. Da kunne Baylors nøkkelspiller endelig løfte hendene i været, og juble for sin andre seier i sin collegekarriere.

 

- Jeg fikk en god start på tirsdag og var tre under etter ti hull. Selv etter de to bogeyene på de siste ni holdt jeg det gående. Jeg trodde jeg hadde spilt meg ut av det helt til jeg gjorde birdie på 16 og 18. I omspillet fortsatte jeg å slå gode slag, og traff midten av greenen de første to gangene. På det tredje slo jeg i bunkeren, men klare å redde paret, sa han til baylorbears.com etter seieren. 

 

Mikkelsens forrige individuelle seier kom som andreåring, da han gikk til topps i Border Olympics i 2010. Nå står han med ni topp-fem og 16 topp-ti-plasseringer i karrieren.

 

- Joakim var veldig solid hele uken for oss. Han har vært veldig stabil og det viser statistikken hans. Han har blitt en vi kan stole på når vi trenger en god runde, sa lagets trener Greg Priest, som ledet Baylor til en tredjeplass i lagkonkurransen.

 

 

Det er på langt nær bare Joakim som er i sving på college denne uken. Marit Bjerke (Augusta State) og Rachel Raastad (TCU)  endte på henholdsvis 17. og 48. plass i UCF Challenge og Lady Puerto Rico Classic. Thomas Guste-Pedersen (UWF) kapret 21. plassen i Matlock Collegiate Classic, mens Tonje Daffinrud (Denver) er nede på 39. plass i Northrop Grumman Challenge når en runde gjenstår. Ole Berge Ramsnes slår også i gang for Denver onsdag, i John Burns Intercollegiate.

 
 

Fra mandag

Joakim Mikkelsen har så langt innfridd i starten på årets collegesesong. Det har også Marit Bjerke så langt som ligger på 7. plass i sin første turnering i år. Mathias Schjølberg har trukket seg fra sin turnering.

Av spillerne som slo i gang med sine turneringer søndag, er både Rachel Raastad og Marit Bjerke i gang med dag to i henholdsvis  Lady Puerto Rico Classic og UCF Challenge.

 

Rachel Raastad og Texas Christian University ligger på 12. plass i lagkonkurransen, mens Raastad falt fra 19. til 50. plass etter en svak andrerunde på ti over par (82). Med to dobbelbogeys på de to første hullene kom hun aldri ordentlig i gang, og gjorde derfra kun en birdie samt syv bogeys.

 

Mer gledelig var heldigvis Marit Bjerkes runde for Augusta State, som nå er på 5. plass i lagkonkurransen. Bjerke noterte seg for en sisterunde på en under par, bestående av fire birdies, en bogey og en dobbelbogey, og klatret med det fra 22. til en sterk 7. plass.

 

Solid Mikkelsen


Mange øyne har vært rettet mot Joakim Mikkelsen denne uken og hvordan han kommer til å prestere i årets første collegeturnering for Baylors bjørner i UTSA/Oak Hills Invitational. Som skolelagets høyest rankede spiller, og den 85. høyest rankede collegespilleren i hele USA må vi si at hans 5. plass etter første dag er mer enn godkjent.

 

Spillerne gikk 36 hull mandag, før de fullfører med 18 hull tirsdag, og i vanskelige forhold innledet Mikkelsen med to runder på par (71-71). Det gir ham en luke opp til toppen på bare tre slag. I lagkonkurransen har Baylor plassert seg på andreplass, fire bak Oklahoma.

 

- Vi hadde en litt tøff start på mandag, forholdene var vanskelige i løpet av morgenen med vind og regn og vi slet litt. Men du kan se hvordan vi har en erfaren gruppe spillere på måten de kjempet hele dagen, fortalte lagets trener Greg Priest etter runden.

 

Schjølberg med ryggproblemer


Også i Matlock Collegiate Classic innledet Thomas Guste-Pedersens university of West Florida og co. med 36 hull mandag. Guste-Pedersen er på 21. plass når en runde gjenstår, etter å ha levert scorer på tre under og fem over par. I lagdelen er de på 6. plass, syv bak lederne Barry University og Florida Tech.

 

Tonje Daffinrud har slitt litt med sykdom den siste tiden, men ble klar for spill til Northrop Grumman Challenge. Her deler hun 35. plassen etter første runde, etter å ha gjort seks bogeys og en birdie. Denver er på 3. plass i lagkonkurransen, 11 bak UCLA i føringen.

 

Avslutningsvis har Mathias Schjølberg dessverre måttet trekke seg fra San Diego Intercollegiate. Oslo-golferen var på 17. plass etter første runde, men har innsett at han ikke klarer å fortsette på grunn av ryggproblemer.

 

Følg spillerne på www.golfstat.com.

 

 

 

Fra søndag


Forrige uke slo Mathias Schjølberg i gang sin collegesesong, men det er denne uken det virkelig braker løs for de norske spillerne.

 

I tillegg til Arizona States Schjølberg skal også spillere som Joakim Mikkelsen, Marit Bjerke, Thomas Guste-Pedersen, Tonje Daffinrud og Ole Ramsnes i aksjon igjen denne uken, etter noen måneder med turneringspause fra collegegolfen.

 

UCF Challenge slo i gang på Red Tail Golf Club i Florida søndag, med Marit Bjerke og Augusta State på startstreken. Bjerke åpnet med en runde på en over par, og ligger med det på 22. plass etter første runde. Hun har fem slag opp til Hayley Davis og Victoria Trapani i tet når to runder gjenstår. I lagkonkurransen er Augusta State oppe på tredjeplass, to bak Baylor i ledelsen.

 

Også Rachel Raastad tok fatt på sin collegesesong søndag, hvor hun representerer Texas Christian University i Lady Puerto Rico Classic. Hun innledet med en 75-runde (+3), og deler med det 19. plassen. Hun har ni slag opp til Emilie Burger på toppen av leaderboardet. I lagdelen er TCU nummer syv, 11 slag bak LSU og Georgia som leder.

 

Fjorårets største norske lyspunkt på den amerikanske college-arenaen, Joakim Mikkelsen skal også svinge køllene igjen i UTSA/Oak Hills Invitational over tre runder fra mandag til tirsdag. Drammenseren har markert seg som en av Baylors viktigste spillere med en seier, 15 topp ti-plasseringer og åtte topp fem-plasseringer i sin collegekarriere, hvilket har gjort ham til Baylors 5. mest meritterte spiller noensinne. Mikkelsens lagkamerat Mikkel Bjerch-Andresen spiller forøvrig ikke på Oak Hills.

 

Mandag til tirsdag skal også Thomas Guste-Pedersen i gang for University of West Florida i Matlock Collegiate Classic. Kragerø-golferen noterte seg for tre pallplasseringer i høstens turneringer, og tar sikte på å fortsette den gode formen på Lone Palm Golf Club i Florida denne uken.

 

For Denver har vi norske representanter både på dame- og herresiden. Tonje Daffinrud har vært syk, men er klar for spill i Northrop Grumman Regional Challenge i Palos Verdes utenfor Los Angeles i California. Turneringen her spilles over tre runder fra mandag til onsdag. På herresiden spiller Ole Berge Ramsnes John Burns Intercollegiate fra onsdag til fredag.

 

Følg spillerne på www.golfstat.com.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.