Mikkelsens første proffseier

NORGESCUP 6: Årets Norgescup-turnering gikk av stabelen på Kongsberg GK. (Foto: All Over Press)

Joakim Mikkelsen angrep bakfra og vant det som var hans første Norgescup-turnering for året. I kvinneklassen rodde Veslemøy Kontorp Heramb i land seieren.

Fra å starte avslutningsrunden fire slag bak lederen Stian Lund, ble det til slutt seier med to slags margin for Joakim Mikkelsen i årets sjette Norgescup-turnering på Kongsberg GK.

Med en avslutningsrunde på 69 slag, bestående av fire birdies, en bogey og resten par, endte Mikkelsen åtte under par sammenlagt, foran Boris Alexander Christov og Stian Lund. Mikkelsen kunne dermed feire sin første proffseier. Etter en tung start på sin Challenge Tour-karriere, kan helgens resultat forhåpentligvis inspirere drammenseren til en sterk innspurt på sesongen.

I kvinneklassen gjorde det ingenting for Veslemøy Kontorp Heramb at hun avsluttet med sin svakeste runde denne uken. Med 77 slag på scorekortet falt hun til tre over par, men det holdt likevel til en overlegen syv slags seier på Mariell Bruun. Nina Jordal Offenberg kapret tredjeplassen ytterlige tre slag bak.

Neste Norgescup-turnering på programmer er Callaway Open på Borre 8. og 9. september. Det er den siste turneringen på programmet før finalen på Drøbak GK to uker senere.

Resultater

 

- - - - - -

 

Runde 1

Stian Lund og Veslemøy Kontorp Heramb leder årets sjette Norgescup-turnering på Kongsberg GK.

Etter å ha mistet førsteplassen på Norgescups Order of Merit under NM på Bogstad, virker Miklagards Stian Lund innstilt på å ta tilbake tronen. 

Etter lørdagens 36 hull på Kongsberg har han bygget seg opp en tre slags ledelse på Boris Alexander Christov (Losby), etter runder på 66 og 69 slag. Lund har spilt bunnsolid golf så langt, med 11 birdies og to bogeys på sine to runder. Til tross for sin høye plassering på Order of Merit, har Lund tilgode å vinne i årets sesong.

Joakim Mikkelsen følger slaget bak Christov på fem under par, i det som er hans første Norgescup-turnering for sesongen. Morten Emil Bergan og Andreas Halvorsen er på delt fjerdeplass.

Lederen av Order of Merit, Andreas Gjesteby deltar ikke i turneringen.

I kvinneklassen, hvor det forøvrig er kun 12 kvinner i startfeltet ettersom mange spillere har reist til USA og ny collegesesong, har Veslemøy Kontorp Heramb (Atlungstad GK) festet grepet om førsteplassen fem slag foran Mariell Bruun. De to er totalt overlegne etter de to første rundene - nærmeste utfordrere er Nina Offenberg og Stine Pettersen på tredjeplass ti slag bak Bruun.

Veslemøy Kontorp Heramb er forøvrig feltets eneste spiller under par, med runder på 68 og 74. Dette er hennes fjerde Norgescup-turnering for året, med 8. plassen på Borregaard i mai som beste plassering.

Til tross for at også herreklassen mangler flere av collegespillerne, er denne klassen fulltegnet.

 Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.