- Min beste opplevelse hittil

ANDREAS PÅ ANDRE: Andreas Halvorsen fra Larvik GK fylte 14 år i starten av desember. Torsdag ble han nummer to i US Junior Masters på TPC Sawgrass. Foto: Tom Erik Andersen

Andreas Halvorsen (14) på 2. plass i United States Junior Masters.

- Dette er min beste golfopplevelse hittil og det er selvsagt veldig moro å reise hjem til Norge med en 2. plass, sier Andreas Halvorsen til norskgolf.no etter torsdagens finalerunde i United States Junior Masters i Florida.

Larvik-spilleren måtte tåle en 77-runde på TPC Sawgrass Stadium Course, men beholdt likevel 2. plassen han også hadde før sisterunden.

Fredrik Jullum fra Oslo GK endte til slutt på 3. plass, ett slag bak Halvorsen, og sørget dermed for en strålende norsk innsats.

- Jeg hadde aldri noen mulighet til å vinne. Tyske Maximilian Rotluff spilte veldig bra og stødig, han fortjente seieren, sier Andreas Halvorsen.

Halvorsen stilte til start som én av de yngste i startfeltet. Han fylte 14 år så sent som i starten av desember, men viste ingen respekt for verdens beste juniorer opp til 19 år.

- TPC Sawgrass var rå å spille, men vanskelig. Trang og med veldig små greener. Jeg startet dårlig torsdag, åpnet med en bogey, duffet noen slag i starten, forteller Andreas fra Florida.

Han reddet et «superbra» par på hull 2, så løsnet det litt.

- En periode var jeg fire over, men jobbet meg tilbake til to over før de to siste, forteller han.

På velkjente hull 17, med den berømte øygreenen, slo han i vannet og fikk dobbelbogey. Den ble fulgt opp av en ny ergelig bogey på hull 18, uten at det spilte noen rolle for sluttresultatet.

- Jeg er ikke så fornøyd med sisterunden, men det var likevel en vanvittig opplevelse, og jeg er kjempefornøyd med turneringen, oppsummerer Andreas Halvorsen.

Blant jentene ble Nicoline Skaug beste norske spiller med en flott 10. plass.

For øvrige norske plasseringer, se resultatlisten fra US Junior Masters.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.