Minjee Lee med forrykende åpning

Minjee Lee

Minjee Lee i føringen etter gnistrende spill på første dag av British Open for kvinner. 

En bogey på det 17. hullet til tross, første runde av årets British Open for kvinner tilhører Minjee Lee. Den australske ungjenta har storspilt og sto for seks birdies og en eagle på turneringens første dag. Det er godt nok for syv under par. 

Lee var før turneringen en av favorittene og har så langt hatt en fantastisk sesong. 22-åringen er nummer to på LPGAs poengtabell, bak verdensener Ariya Jutanugarn. For bare en uke siden var Lee svært nære omspill mot nettopp Jutanugarn da hennes birdieputt på det 18. hullet rullet ut og sørget for at verdenseneren stakk av med turneringsseier i Scottish Open. 

Lees beste resultat i en Major er delt tredjeplass i ANA Inspiration i 2017. 

Like bak Lee følger japanske Mamiko Higa på seks slag under. Blant de andre favorittene er Sung Hyun Park i god posisjon, 24-åringen fra Sør Korea deler tredjeplassen med Georgia Hall to slag bak Lee. Verdensener Jutanugarn ligger seks slag bak lederen, ett slag under etter første dag. 

Det ble en vanskelig start for mange på Royal Lytham. Der vindkastene var ventet å skape utfordringer for spillerne, var det regnet som sørget for at det ble ekstra vanskelig på turneringens første dag. Det ble også en tøff dag for våre norske håp. 


Tonje Daffinrud startet fremragende med birdies på de to første hullene, men fikk etterhvert det vanskelig og endte fire slag over. 
Marianne Skarpnord pådro seg doublebogeys på både det 5. og 13. hullet og endte dagen seks slag over. 

Turneringen fortsetter fredag. 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.