Miyazato topper alt

SIMPLY THE BEST: Ai Miyazato har vunnet flest turneringer på LPGA-touren denne sesongen. Hele fem stykker. (Foto: Jonathan Ferrey, Getty Images)

Ai Miyazato vinner mest, tjener mest - og er best.

Ai Miyazato er tilbake på toppen av kvinnenes verdensranking. Det er kanskje ikke så rart når man tenker over at hun topper et par andre heftige statistikker og rankinger også.
Seieren i Safeway Classic var hennes femte i år. Med seieren leder hun også den offisielle pengelisten, i tillegg til racet om å bli årets spiller.
Her er pengelisten: (i dollar)
1. Ai Miyazato 1.311.818
2. Na Yeon Choi 1.297.082
3. Jiyai Shin 1.258.048
4. Cristie Kerr 1.198.737
5. Suzann Pettersen 1.158.520
 
Rolex Player of the Year: (i poeng)
1. Ai Miyazato 172
2. Yani Tseng 144
3. Cristie Kerr 143
4. Na Yeon Choi
5. Jiyai Shin 110
6. Suzann Pettersen 103
 
Miyazato er den spilleren med flest seire i sesongen, hele tre foran Cristie Kerr og Yani Tseng. Vår egen Suzann Pettersen har ingen, men hun har til gjengjeld et lass med gode topp ti-plasseringer.
Miyazato tok tilbake førsteplassen fra Kerr, som gikk til topps på rankingen sist helg. Suzann Pettersen, som forsvarer sin seier i Canadian Open denne uken, klatret til en tredjeplass. Jiyai Shin og Yani Tseng har også vært med å kjempe om tetplassen hele året, og det forandrer seg hele tiden.
Samtlige topp ti-spillere skal delta i helgens turnering. Paula Creamer, ranket som nummer åtte for øyeblikket, klør etter å komme seg oppover på listen.
- Jeg har aldri gjort det til noen hemmelighet at jeg ønsker å bli nummer én i verden, og jeg ønsker å være det lenge. Det er tøft å se spillerne i toppen sprette fram og tilbake.
Kilde: lpga.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.