Mjøsen Golfklubb på NRK

LANG SESONG: Onsdag besøkte NRK Mjøsen GK, der golfsesongen har vart tre uker lengre enn fjorårets. (Foto: Skjermdump NRK)

Onsdag besøkte NRK Hedmark og Oppland Mjøsen Golfklubb, der sesongen har vært uvanlig lang.

Mjøsen Golfklubb har nå holdt åpen i tre uker lenger enn sammenlignet med fjoråret. Det milde novemberværet gjør det mulig for flere baner over hele landet å holde åpent, og så lenge man unngår frost som setter seg kan det fortsette slik. Selv om andre baner i Innlandet har stengt kan Mjøsen fortsatt holde åpent.

Les også: Værgudene spiller endelig på lag

- De er veldig glad for å ha muligheten til å spille. Nå er det ikke noe alternativ å gå på ski heller, så da kan de like godt komme hit for å spille golf, sier greenkeeper Steinar Martinsen til NRK.

I fjor på denne tiden av året kunne innbyggerne i området hive ski på beina. Klimaforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk Institutt bekrefter overfor yr.no at det er årets milde vær som er unntaket.

- Høsten har vært usedvanlig mild så langt, med nesten sommerlige temperaturer flere steder. Det var kaldere alle steder på samme dato i fjor. Størst forskjell var det fra Trondheim og nordover, forteller han.

Se innslaget fra Mjøsen GK ved å klikke på lenken under.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.7869722


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.