Molinari flyr høyt

HØYT OPPE: Edoardo Molinari har hatt en fantastisk sesong. Klarer han å holde koken i de sveitsiske alpene? (Foto: Warren Little, Getty Images)

Edoardo Molinari ser ingen grunn til å sette noen brems på suksessen.

For et år han har hatt, italienske Edoardo Molinari. Ikke bare har han vunnet to ganger på Europatouren. Han fikk også et wild card til Ryder Cup etter at han vant Johnnie Walker Championship i forrige uke. Det betyr at han skal spille sammen med sin bror Francesco i den presitsjetunge turneringen. Det er første gang siden 1963 (Bernard og Geoff Hunt, red.anm) at to brødre spiller Ryder Cup sammen.

Og nå går han for seier nummer tre for sesongen, idet Europatouren forflytter seg til Crans-sur-Sierre i Sveits. Men han har to ting som jobber mot seg:

1. Han er ikke i Skottland, der hans to foregående seirer har kommet.

2. Han kommer ikke til å spille sisterunden sammen med sin bror, som hviler denne uken. Enestående nok har begge sesongens seire kommet etter at Edoardo og Francesco har gått sammen på de siste 18 hullene.

Men det tenker neppe Molinari så mye på. Han husker den samme turneringen i fjor, da han selv spilte på Challengetouren og fikk en invitasjon. Han endte på en 14. plass.

- Det var viktig for selvtilliten, fordi jeg visste at jeg kunne spille bra på dette nivået. Men jeg hadde ingen anelse om at jeg kunne komme med på Ryder Cup-laget. Det har vært 12 fantastiske måneder, og forhåpentligvis kan jeg fortsette å bli bedre, sier han til europeantour.com.

Molinari begynte 2009-sesongen ranket som nummer 653 i verden. I fjor på denne tiden hadde han klatret opp til 166. plass, og en måned senere var han blant de 100 beste. Nå er han nummer 15.

Dermed er han denne ukens høyest rankede spiller, noen knepp foran The Open-vinner Louis Oosthuizen.

P.S Edoardo Molinari skal spille sammen med Greg Norman i de to første rundene. Det er 55-åringens første opptreden siden han ble skulderoperert i september i fjor.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.