Montgomerie går for topp 50

I AKSJON IGJEN: Colin Montgomerie dro rett fra Ryder Cup-feiring til Dunhill Links Championship. Det endte sånn passe. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Colin Montgomerie er ikke ferdig som toppspiller. Tror han.

Europas suksessfulle Ryder Cup-kaptein har ikke hatt mye tid til å fokusere på sitt eget spill de siste to årene. Nå som Ryder Cup er et tilbakelagt stadium, satser skotten på å gjenfinne formen som en gang gjorde ham til en av verdens beste golfspillere. Monty håper sogar at han kan klare å kvalifisere seg inn til nok et Ryder Cup-lag.

Det første målet er å komme inn blant de beste 50 i verden igjen. Nå er han nummer 425. Da han begynte som kaptein, var han på 135. plass.

- Jeg ønsker virkelig å få rankingen min tilbake. Jeg føler at jeg kan komme inn på topp 50, sier 47-åringen.

Topp 50 betyr at han får delta i alle major- og verdensturneringer. Samtlige 24 som deltok i årets Ryder Cup, var også på topp 50. Monty har en gang i tiden vært nummer to.

Han endte på delt 41. plass i sist ukes Dunhill Links Championship, og han innrømmer at han har et stykke å gå før han kan begynne å tenke på å vinne turneringer igjen.

- Jeg trenger å få litt selvtillit tilbake. Jeg har ikke det på banen nå. Ikke nok. Det kommer etter 66- og 67-runder. Kan jeg skaffe meg det, trenger jeg ikke å slå baller dagen lang. Jeg har aldri gjort det. Jeg har støttet meg til en naturlig rytme i svingen min. Hvis jeg kan begynne med en 67-runde denne uken, er det et første skritt på en veldig lang stige. Men det er i det minste et første skritt.

Montgomerie spiller denne uken på den asiatiske touren.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.