Montgomerie hjem i triumf

DEILIG SEIER: Det smakte nok veldig deilig med seier i Ryder Cup for kaptein Colin Montgomerie. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Colin Montgomerie og ni av hans Ryder Cup-mestere fortsetter sin triumfferd i Skottland denne uken.

Alfred Dunhill Links Championship går av stabelen denne uken på Europatouren. For de aller fleste spillerne som deltok i Ryder Cup i forrige uke, vil det antakelig være en smule vanskelig å omstille seg. Men mange gjorde sine saker svært bra, og tar sikkert med seg en solid porsjon selvtillit videre fra Celtic Manor.

Lee Westwood, Martin Kaymer, Rory McIlroy, Graeme McDowell, Edoardo and Francesco Molinari, Padraig Harrington, Ross Fisher og Peter Hanson er alle på plass i turneringen som blir spilt på tre av Skottlands aller fineste baner - St. Andrews, Carnoustie og Kingsbarns.

Montgomerie har vunnet turneringen tidligere (2005). Det samme har Harrington (2002, 2006) og Westwood (2003). Westwood krøp denne uken opp på andreplass på verdensrankingen, og kan - med en 1. eller 2. plass denne uken - også klatre helt til topps. Tiger Woods har toppet rankingen nå i 278 uker på rad.

Graeme McDowell vil antakelig få den heftigste mottakelsen, siden han sikret Europa det avgjørende poenget ved å slå Hunter Mahan i den siste kampen i Ryder Cup på mandag.

- Jeg elsker å spille på links-baner, så denne turneringen er en av mine favoritter. US Open-triumfen på Pebble Beach og Europas seier i Ryder Cup har gjort dette året til et minnerikt et, og seier på Old Course i Alfred Dunhill Links Championship vil gjøre det enda mer spesielt, sier han.

Det er flere andre eks-mestere i startfeltet også. Nick Dougherty (2007) og regjerende mester Simon Dyson er også med. Det samme er Paul Lawrie (2001), Stephen Gallacher (2004) og Robbert Karlsson (2008).

Turneringen er unik i den forstand at den inneholder to konkurranser - en individuell konkurranse for de beste spillerne, og en lagkonkurranse der proffene er satt opp sammen med en kjendissspiller. Atmosfæren blir derfor veldig spesiell.

Kilde: europeantour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.