Montgomerie tror på Tiger

TILBAKE I USA: Colin Montgomerie deltar denne uken i sin første turnering på amerikansk jord på 18 måneder. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Colin Montgomerie tror Tiger Woods vil være mer motivert enn noen gang når han kommer tilbake til golfsirkuset.

I mange år var Colin Montgomerie mannen amerikanske golffans elsket å hate. Han fikk mye tyn fra tilskuerne under turneringene, og jo mer han så ut til å mistrives med det, jo mer tyn fikk han. Stemningen ble til slutt så hatsk at et golfmagasin forsøkte å roe ned gemyttene ved å dele ut "We Love Monty"-buttons under Ryder Cup 1999 på The Country Club i Brookline, Massachusetts.

Tilbake i USA
Nå er Monty blitt 46 år, det er tre år siden forrige gang han vant en turnering (han har 31 seire, red.anm), og han er blitt Ryder Cup-kaptein. Han er viden anerkjent som en av golfens finere ambassadører, og denne uken deltar han igjen i en turnering på amerikansk jord - Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.

Men selv ikke Monty unnslipper det største samtaleemnet innen golfen for tiden - Tiger Woods og hans comeback på Augusta om snaue to uker. Og hvem bedre enn Monty kan svare på hvordan det vil være for Tiger å eventuelt møte harmen og vreden fra fansen.

- Jeg har ham si at han er nervøs for å komme tilbake, og det er første gang jeg har hørt Tiger si at han er nervøs, og det kommer til å bli interessant. Han vil komme over de nervene, og han kommer til å bli så motivert som han noen gang har vært på en golfbane for å bevise at han fortsatt er nummer en, og - etter mitt syn - den beste golfspilleren som noen gang har vært, sa skotten, som på et tidspunkt selv var ranket som verdens nest beste golfspiller.
Ute av form
Bare Seve Ballesteros og Bernard Langer har vunnet flere turneringer på Europatouren. Monty har vunnet Order of Merit hele sju ganger, han er blitt hedret av både Dronning Elisabeth og Prins Charles. Det eneste som mangler for Monty, er en majortittel. Han er blitt nummer to fem ganger, men det er en stund siden han har spilt stjernegolf. Hans beste plassering i 2009 var en delt 13. plass, og i år har han misset cuten to ganger og blitt nummer 60 i den tredje turneringen han har deltatt i.
Nå har han gjort grep, han har vært i Texas for å trene med Paul Marchand, og nå ser han fram til Arnold Palmer Invitational.
- Jeg har et mål om å vinne før Ryder Cup. Jeg har lyst til å stå foran Ryder Cup-laget mitt på åpningsseremonien som en vinner selv, sier årets RC-kaptein.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.