Montgomeries mareritt

HODEPINE: Colin Montgomerie har litt av hvert å tenke på i dagene som kommer. Søndag tar han ut det endelige Ryder Cup-laget. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

- Dette er ikke vanskelig. Det er umulig.

Ryder Cup-kaptein Colin Montgomerie har det ikke enkelt om dagen. Det nærmer seg tid for å ta ut de resterende tre spillerne som skal utgjøre Ryder Cup-laget hans på Celtic Manor i begynnelsen av oktober, og skotten vet han er nødt til å vrake noen av verdens aller beste golfspillere.

Sterke kandidater
Monty, som gjorde sin debut som spiller i 1991, og som har deltatt i åtte Ryder Cup-turneringer, beskriver årets europeiske lag som det mest kompetetive han kan huske.

Spillere som Padraig Harrington, Paul Casey, Justin Rose og Luke Donald deltar ikke i denne ukens Johnnie Walker Championship, den siste turneringen man kan sanke Ryder Cup-poeng i, og samtlige er derfor avhengige av å bli tatt ut av kapteinen.

Edoardo Molinari, Simon Dyson, Alvaro Quiros, Ross McGowan og noen til kan spille seg inn på laget med seier denne uken, og de er i hvert fall ute etter å imponere Montgomerie.

- Dette er ikke vanskelig. Det er mer eller mindre umulig. Det er svært uheldig at jeg må vrake verdensstjerner. Jeg må utelate spillere som føler at de kan hjelpe Europa. Jeg skulle ønske jeg kunne ta ut 20, fordi 20 spillere fortjener plassen. De har spilt fantastisk. Standarden på touren i år har vært den beste noensinne, sier Montgomerie til SkySports.

Snakker med alle
Montgomerie kommer til å snakke med alle utfordrere på søndag, uansett om de kommer med på laget eller ikke.

- Jeg kan ikke gjøre alle glade, dessverre. Men det forstår de. De forstår dilemmaet mitt og deres eget. Og det er opp til dem å forsøke å overbevise meg.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.