Monty begynner med fourball

MYE Å TENKE PÅ: Det er travle dager for Colin Montgomerie om dagen. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Colin Montgomerie har avslørt hva som kan bli en nøkkelbeslutning i Ryder Cup.

Skotten venter til søndag med å avsløre hvem som får wild card til den presitsjetunge turneringen på Celtic Manor i begynnelsen av oktober, men allerede nå har han bestemt seg for hvordan han vil starte turneringen.

Monty begynner med fourballs, det samme Severiano Ballesteros gjorde på Valderrama i 1997, og det samme Europa har gjort de fire siste gangene de har vunnet. USAs to seire på de seks siste forsøkene har kommet etter at Ben Crenshaw (1999) og Paul Azinger (2008) begynte med foursome. Hal Sutton valgte ikke å gjøre det i 2004 på Oakland Hills, og tapte.

- Foursome er den vanskeligste formen, og jeg hadde en magefølelse på at det kanskje kunne favorisere oss denne gangen, men det er enklere for de nye spillerne å komme i gang i fourballs. Resultatene de siste årene antyder også at det er bedre for oss, sa Monty torsdag.

Rory McIlroy, Martin Kaymer, Ross Fisher, Francesco Molinari og mest sannsynlig Peter Hanson vil være med på laget. Ingen av dem har deltatt i en Ryder Cup før, og fourballs kan derfor være en smart måte å begynne på. Simon Dyson og Alvaro Quiros er også ferskinger, og en av dem kan komme med på laget med seier i Johnnie Walker Championship denne uken.

Montgomeries avgjørelse betyr at sjansene for at det nordirske paret Graeme McDowell og Rory McIlroy begynner for Europa, øker. Begge har uttrykt et ønske om det, etter at de vant samtlige tre kamper de spilte sammen når de har ledet an for Storbrittania og Irland mot det kontinentale Europa sist september.

Luke Donald, Padraig Harrington og Paul Casey er favoritter til å få de tre siste plassene på laget, en kunngjøring Montgomerie kommer med etter at Johnnie Walker Championship er over søndag kveld.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.