Monty imponerte alle

KAN FORTSATT: Colin Montgomerie var i knallslag under kvalifiseringen mandag. (Foto: Glyn Kirk, Getty Images)

Colin Montgomerie beviste mandag at han fremdeles kan spille blendende golf.

Skotten har tidligere i sesongen innrømmet at vervet som Ryder Cup-kaptein har tatt vekk noe av fokuset på hans eget spill, noe resultatene også har vært en god indikator på. Det er en stund siden forrige topplassering, for å si det sånn, og de færreste hadde kanskje trodd han ville klare å kvalifisere seg til sommerens British Open.
Tangerte banerekorden
Mandag gikk kvalifiseringen av stabelen, der 96 spillere skulle kjempe om ti ledige plasser, og Montgomerie klarte oppgaven. Ikke bare klarte han den - han gikk på fantastiske 62 slag på den andre runden på Sunningdale New. Det var en tangering av banerekorden. Han trengte 65 slag på runde to bare for å klare omspillet, men 46-åringen - nå ranket som verdens 365. beste golfspiller - gikk altså tre bedre.
Shane Lowry var den eneste med bedre totalscore. 23-åringen, som vant fjorårets Irish Open som amatør, vil nå få spille sin første major. Han gikk også sin andre runde på 62 slag.
Siden debuten på St. Andrews i 1990 har ikke Monty misset en eneste Open, og han så ingen grunn til å stoppe nå heller.
Ingen Manassero
- Det er et spesielt sted, ingen tvil om det, og jeg er bare veldig glad for at jeg grep muligheten, sa han etterpå.
Thomas Bjørn, som gjorde en god figur i forrige ukes Celtic Manor Wales Open, kvalifiserte seg også. Bradley Drege, Ignacio Garrido, Jose Manuel Lara og Marcel Siem klarte også oppgaven. Blant de som ikke klarte å kvalifisere seg, var Darren Clarke, Paul McGinley og 17 år gamle Matteo Manassero.
Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.