Monty stemt inn i Hall of Fame

Monty stemt inn i Hall of Fame

HALL OF FAME: Coline Montgomerie med Ryder Cup-trofeet han vant som kaptein i 2010. Snart er han med i Hall of Fame. (Foto: All Over Press)

Colin Montgomerie blir innlemmeti golfens Hall of Fame neste år. Men det var bare så vidt.

Skotten vil sammen med Fred Couples, Willie Park Jr., Ken Schofield og Ken Venturi bli hyllet for deres bidrag til golfsporten. Seremonien finner sted 6. mai ved World Golf Village i St. Augustine i Florida.

 

Montgomerie ble stemt frem, men fikk bare så vidt være med. Kandidaten skal i utgangspunktet kreves å få 65 prosent positive stemmer, men kan likevel bli valgt inn om de får 50 prosent eller mer. Montgomerie fikk 51 prosent stemmer.

 

- Colins største prestasjon var å vinne Harry Vardon-trofeet åtte ganger, inkludert syv ganger på rad. Det krevde et stort talent, ferdighet, kreativitet, utholdenhet, fysisk styrke og mental utholdenhet, sier sjefen for Europa-touren, George O'Grady.

 

Harry Vardon-trofeét utdeles forøvrig vinneren av Europa-tourens Order of Merit hvert år, ikke til forvekskling med Vardon Trophy som deles ut til den med lavest snittscore på PGA-touren hver sesong.

 

- Alle aspirerende og ambisiøse golfere på Europa-touren drømmer om muligheten til å vinne Race to Dubai , som har tatt over for Order of Merit, bare en eneste gang. Å gjøre det åtte ganger er en overmenneskelig prestasjon, fortsetter O´Grady.

 

Montgomeries vant pengelisten sist gang i 2005.  Til sammen står han med 31 titler på Europa-touren - mer enn noen annen brite - og 40 titler verden over totalt. Likevel har majorseieren uteblitt. I 2004 ble han slått til ridder av dronning Elizabeth, og i 2010 ledet han som kaptein Europa til Ryder Cup-seier over USA.

 

- Det er en fantastisk overraskelse å få vite at jeg kommer med i Hall of Fame neste år. Jeg føler meg veldig heldig som har gjort karriere av å gjøre det jeg elsker, og jeg er stolt over at prestasjonene mine blir anerkjent på denne måten, sier 49 år gamle Montgomerie.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.