- Monty vil ikke returnere som kaptein

- Monty vil ikke returnere som kaptein

MYE Å OFRE: Padraig Harrington sier Colin Montgomerie risikerer mye om han skulle takket ja til å bli Ryder Cup-kaptein. (Foto: All Over Press)

Padraig Harrington sier det vil være "galskap" av Colin Montgomerie dersom han skulle bli Ryder Cup-kaptein igjen.

Mens USA har valgt tilbake veteranen Tom Watson som deres kaptein til mesterskapet på Gleneagles i 2014, har det svirret rykter om at Europa vil bryte sin "skrevne regel" om å aldri velge en tidligere kaptein.

 

 

Les også: Watson er amerikanernes valg 

 

Darren Clarke og Paul McGinley er bookmakernes favoritter til å overta sjefsroret etter Jose Maria Olazabal, men førstnevnte foreslo for en drøy uke siden at også Colin Montgomerie bør være en het kandidat.

 

- Vi trenger virkelig riktig mann for jobben. Vi har en uskreven regel om å ikke spørre noen om å være kaptein igjen, men vi må kanskje gjøre noe med i år, sa Clarke.

 

Padraig Harrington tror ikke det blir tilfelle. Han mener sannsynligheten for at "Monty" vil returnere er lav - spesielt etter den mentale påkjenningen etter turneringen i 2010.

 

- Det er ikke en sjanse for at Colin blir kaptein igjen, spesielt etter hva han gikk gjennom sist. Han har ofret mer enn noen annen - det ville vært galskap av ham å gjøre det. Han har hatt en fantastisk Ryder Cup-karriere som spiller, og han har hatt suksess som kaptein - hvorfor vil han risikere det?, sier Harrington i et intervju med Reuters.

 

- Jeg hadde en lang prat med Monty den kvelden vi vant Ryder Cup i 2010. Jeg kunne se lettelsen hans over å ha vunnet. Jeg tror ikke han forstod før da hvor enorm oppgave det er å være kaptein. De fleste spillere som blir kaptein, uavhengig om de vinner eller taper, vil det ikke endre folks oppfatning av deres karriere, fortsetter Harrington, og legger til:

 

- Monty's karriere er basert på hans åtte order of merit-seiere og hans Ryder Cup-opptredener.

 

- Blir han kaptein igjen risikerer han å ta vekk noe av glansen fra hans fantastiske statistikk i Ryder Cup.

 

Den neste kapteinen blir kunngjort under Abu Dhabi Championship fra 17. til 20. januar.

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.