Montys Ryder-hemmelighet

GODE FORBEREDELSER: Colin Montgomerie gjorde det meste rett, ifølge han selv, i forberedelsene til årets Ryder Cup. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Det er ikke bare golfslag som vinner Ryder Cup-turneringer.

Colin Montgomerie, Europas kaptein under årets utgave av Ryder Cup, avslører hvorfor og hvordan Europa vant Ryder Cup. Eller - det handler selvfølgelig om mange ting, men skotten overlot i hvert fall ingenting til tilfeldighetene.

- Det er mye som skjer bak lukkede dører dere ikke er klar over, sa Montgomerie på et event i London Club onsdag. Han fortsatte:

- Jeg så på soverommene, og tenkte: de er ikke store nok. Så vi fikk større. På lørdag morgen fikk vi større senger også. Vi var i tiende etasje og amerikanerne i niende, men de visste aldri noe om det.

Corey Pavin og hans mannskap ankom to dager senere.

- Vi fikk også fysio-benker opp i vår etasje. Det var skreddere der også som sørget for at alle klærne var i orden. Du får én sjanse i Ryder Cup, og jeg ville at alt skulle være bra.

Amerikanerne var misfornøyde med sine klær, og måtte til slutt skaffe et nytt sett fra produsenten. Ryder Cup-konkurransen i begynnelsen av oktober var plaget av mye dårlig vær.

Noe av problemet, ifølge Monty, var at Pavin bestemte seg for at de amerikanske spillernes navn skulle være sydd inn i klærne.

- På grunn av det ble det mange hull i dem. Klærne som var vanntette, var ikke lenger så vanntette. Vi var forberedt, det var ikke de. Det hjalp oss, ingen tvil om det, og det hindret dem.

Graeme McDowell fikk æren av å sanke det siste og avgjørende poenget til Europas fordel, i duell med Hunter Mahan.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.