Motivatoren Garcia

MOTIVATOR: Få brenner mer for Ryder Cup enn Sergio Garcia. Foto: All Over Press.

Sergio Garcia gir europeerne et løft fra sidelinjen.

Det har vært en miserabel sesong for Sergio Garcia. Spillet hans har gitt ham liten grunn til å smile den siste tiden, og han sliter med å prestere på banen. I Ryder Cup er gliset tilbake, dog ikke som spiller.
I Wales har han løpt frem og tilbake på Celtic Manor-banen. Han har jublet frem europeerne, kommet med nyttige innspill til ferskingene, og gitt moralsk støtte til spillerne fra sidelinjen.
- Det er så spesielt. All syngingen og jubelropene, du finner det ikke noe annet sted enn i Ryder Cup, forteller Garcia selv.
30-åringen er en av kaptein Colin Montgomeries assistenter under turneringen, en rolle gamle travere i 40- og 50-åra vanligvis blir tildelt. Men Garcia er annerledes. I likhet med sine landsmenn Jose Maria Olazabal og Severiano Ballesteros føler spanjolen en unik forkjærlighet for Ryder Cup.
Montgomerie hadde allerede utnevt Paul McGinley, Thomas Bjørn og Darren Clarke som sine assistenter da han i siste liten bestemte seg for å ta Garcia også med på laget. Kapteinen selv forklarer hvorfor.
- Han er en av de yngste visekapteinene noensinne, og en av de beste spillerne som har vært visekaptein. Det er virkelig viktig for det europeiske laget å ha ham med og den lidenskapen han tar med seg.
Og lidenskap har han mer enn nok av.
- Jeg prøver å ta med meg så mye jeg kan. Dessverre kan jeg ikke bidra med birdies, men det jeg kan bidra med er litt erfaring, glede, og få folk til å føle seg så avslappede og komfortable som mulig.
Garcia medgir at han helst skulle spilt selv, men tror det kommer til å hjelpe ham som spiller å være med til Wales.
- Det kommer definitiv til å hjelpe meg, men det er ikke målet. Målet er at vi skal spille bra, og vinne tilbake trofeét. 
Sergio Garcia var i en årrekke fast inventar blant de øverste plassene på verdensrankingen. Nå har han falt til 59. plass. Kanskje kan en Ryder Cup-seier på mandag minne han på smaken av suksess, og få karrieren hans tilbake på rett spor? 
Rarere ting har skjedd.
 
Kilde: Sports Illustrated

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.