Mr. Cool cruiste til ledelse

FULL KONTROLL: Fred Couples er i ledelse etter dag en av Masters. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Har noen sendt Fred Couples et lass med Møllers tran?

Fred Couples spiller golf uten sokker nå om dagen. Nye sko har han fått også, som ser mer ut som joggesko, uten spikes.
Er det hemmeligheten til den 50 år gamle legenden? Som nå ser ut til å funnet tilbake til sitt livs form?
Enhver spiller som har denne rekken på sine fire første turneringer på Champions Tour - 2-1-1-1 - må man ta på alvor når han igjen slår ut i en majorturnering. På forhånd anså mange han for å være en av outsiderne, for ikke å si en av favorittene, til å stikke av med den grønne jakken. Igjen.
Og Mr. Cool viste at formen er intakt og at han ikke har noen problemer med forventninger. Verken sine egne eller andres. Han åpnet turneringen med en runde på 66 slag, seks under par, og det betyr ledelse. Han er ett slag foran et kobbel av spillere på fem under, deriblant K.J Choi, Phil Mickelson, Lee Westwood og - hold dere fast - 60 år gamle Tom Watson.
- Kan jeg virkelig vinne? spurte han selv etter torsdagens runde, hans laveste noensinne på Augusta National. - Selvsagt. Det ville ha vært en drøm, det er helt sikkert, men jeg har for mye golf igjen til i det hele tatt å tenke på å være med i teten på søndag, sa han til pgatour.com etter runden.
Couples, som virkelig er Mr. Cool med sin tilbakelente, rolige stil og sin knirkefrie sving, innrømmer imidlertid at han var nervøs før start.
- Du er alltid nervøs, fordi uansett hvilken alder du er i, så ønsker du å gjøre det bra. I dag var en av de rundene hvor jeg følte at det var bra at vinden blåste, fordi - for å være ærlig - så forventet jeg ikke så mye. Og da jeg først kom i gang, bare fortsatte jeg og endte opp på seks under.
Nå gleder han seg til fortsettelsen.
- Vi får se hva som skjer videre. Jeg treffer ballen bra, og puttingen er blitt det beste i spillet mitt.
I tillegg til Couples og Watson var det en rekke andre veteraner som også gjorde det bra torsdag. Sandy Lyle gikk på 69. Bernhard Langer noterte seg for en 71-runde.
- Det var en herlig start for oss gamlegutta, oppsummerte Couples.
En herlig start, indeed.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.