Mye på spill for Mickelson

KAN BLI NUMMER EN: Phil Mickelson har en ny sjanse til å bli nummer én i verden denne uken. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Phil Mickelson håper han endelig kan ta vare på muligheten.

Phil Mickelson begynte FedEx-sluttspillet på fjerdeplass, på trygg grunn i forhold til de fem spillerne som kunne komme til East Lake denne uken med sjanse til å stikke av med bonusen på ti millioner dollar - vel å merke hvis de vant The Tour Championship.

Fire uker og tre turneringer senere er Mickelson på plass i Atlanta fremdeles med en sjanse til å forsvare sin tittel fra fjoråret, men han har falt til en tiendeplass. Lefty trenger med andre ord hjelp for å vinne FedExCup.

Det er altså ikke nok bare å vinne. Han er også avhengig av at:

* Matt Kuchar ikke blir bedre enn nummer fem
* Dustin Johnson ikke blir bedre enn nummer fire
* Steve Stricker og Charley Hoffman ikke blir bedre enn nummer tre
* Paul Casey ikke blir bedre enn nummer to

Mickelson bør med andre ord helst ha golfgudene på sin side denne uken.

Verdenstoeren vet at han bare har seg selv å takke for posisjonen han har kommet i. Han misset cuten i den første turneringen, ble nummer 25 på TPC Boston, før han ble nummer åtte i BMW Championship.

- Jeg har ikke spilt bra i de tre første turneringene, og alt kan ikke handle om én turnering. Hvis jeg hadde spilt halvbra, ville jeg vært i posisjon til å kontrollere min egen skjebne, men på grunn av spillet mitt, er jeg der jeg er.

Mickelson har ikke bare sluttspillet å tenke på denne uken. Vinner han The Tour Championship, har han en god sjanse til å bli årets spiller. En seier eller en delt andreplass vil også sende ham til topps på verdensrankingen.

Det vil i så fall være for første gang i karrieren.

- Det hadde vært fantastisk å ta vare på muligheten. Jeg følger ikke med på rankingpoeng og slike ting, men jeg vet jeg har hatt mange muligheter og jeg har ikke spilt bra nok til å klare det. Forhåpentligvis klarer jeg det denne uken, sier han.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.