Mye taler for McIlroy

ER DET HANS TUR? Rory McIlroy har temmet St. Andrews tidligere. Klarer han det igjen? (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Rory McIlroy er manges favoritt denne uken. Det plager ham ikke.

Dersom Rory McIlroy går til topps i denne ukens The Open, vil han være den yngste vinneren av turneringen siden 1893. Det er ingen umulighet, noe verken nordiren selv eller bookmakerne ser ut til å være uenig i - selv om McIlroy har misset cuten i de to første majorturneringene i år.
Gode minner
- Det føles som en riktig tid å gå ut der og spille bra og vinne en av disse store turneringene, sier 21-åringen, for tiden ranket som verdens niende beste golfspiller.
- Jeg har spilt bra her før, og hvis ikke anledningen blir for stor for meg, er det ingen grunn til at jeg ikke skal kunne klare det igjen, legger han til.
For tre år siden ble unggutten nummer tre i Dunhill Links Championship på St. Andrews, og sist oktober endte han plassen bedre. Nå forbereder han seg, vel vitende om at han er i stand til å gjøre det hans gode venn og landsmann Graeme McDowell gjorde i US Open for en snau måned siden. McIlroy har aldri gått dårligere enn 69 slag på Old Course.
Men McIlroy vet at den statistikken står for fall.
Annerledes bane
- En av tingene jeg la merke til da jeg spilte her fredag og lørdag, var hvor annerledes banen er å spille på om sommeren enn når vi spiller Dunhill Links i oktober. Greenene er hardere, det samme er fairwayene, og det er noen flere bunkere som kommer i spill ut fra tee. Strategien du kan bruke i Dunhill Links, vil ikke fungere denne uken. Så jeg har vært nødt til å justere køllevalgene mine og kanskje gå for en litt mer konservativ tilnærming til banen for å unngå alle bunkerne der ute som bare venter på å svelge ballen din.
Selv om han har spilt bra på St. Andrews tidligere, håper han ikke det legger for mye unødig press på ham selv.
- Men jeg har gode minner herfra, og forhåpentligvis kan de hjelpe meg denne uken.
Han tror også at McDowells seier i US Open øker sjansene.
- Jeg har spilt så mye golf sammen med ham. Bare å se ham vinne, ga meg mye selvtillit, fordi jeg vet nå at det ikke er så langt fram. Jeg har sett på majorturneringene som et enda høyere nivå, og Graemes seier fikk meg til å innse at det ikke var riktig. Du må bare spille bra den riktige uken, mener han.
Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.