- Nå er det blanke ark

DEBUT: Marianne Skarpnord gjør sin debut på LPGA-touren torsdag kveld. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Marianne Skarpnord er klar for sin LPGA-debut.

Før sesongen ble det slutt med kjæreste og caddie Petter Enger, hvilket naturlig nok førte til at sesongforberedelsene ble en smule annerledes enn hun hadde tenkt seg.

Flyttet til USA
- Det var litt mye da vi var i Australia. Men nå er det blanke ark og jeg tenker ikke på det lenger, sier Skarpnord til Nettavisen. Nå har hun flyttet til Orlando, der hun har leid seg et hus. Torsdag kveld slår hun ut i sin første turnering på LPGA-touren på amerikansk jord. Skarpnord tror det blir bra å begynne på en ny epoke i livet sitt.

Ny caddie har hun også fått seg - svenske Andy Danewid.
- Vi skal prøve det ut i to uker, og fungerer det godt kommer det til å vare ut sesongen. Det ser ut til å gå bra, og vi er veldig fornøyde begge to, sier hun.
Det har blitt en varierende sesongstart på den norske jenta. Først ble det en knallsterk 2.plass i New Zealands Women's Open, før hun misset cuten i ANZ Ladies Masters og endte på en 56.plass i Australian Open. Det var en nedtur. Men hun er sterk i troen. Og hun vil ikke bli med på at bruddet med kjæresten hadde noe med saken å gjøre.
- Jeg vil egentlig ikke skylde på det. I New Zealand spilte jeg til andreplass. I de to andre turneringene spilte jeg egentlig bedre, men klarte ikke sette sammen en score. Det er et forbanna sykt spill dette her. Du kan spille dårlig de første ni og så plutselig slå til med ni birdier på back nine, sier hun.
Vant til golflivet
Skarpnord er bare 24 år gammel, men mener selv at hun stiller godt mentalt forberedt til det tøffe livet på LPGA-touren.
- Jeg er vant til dette livet, og vet hva jeg går til, sier hun. Hun er ikke redd for å bli gående mye alene.
- Jeg trives godt i mitt eget selskap, bedyrer hun.
Torsdag slår hun ut klokken 21.00, norsk tid, til sin første turnering på LPGA-sirkuset. Suzann Pettersen går ut en halvtime før.
Det er om lag ti millioner kroner i premiepotten.
Norskgolf.no følger Kia Classic gjennom helgen.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.