Nå blir det lettere å starte med golf

Veien til Golf erstatter den tidligere Grønt kort-utdanningen. Nå er det slutt på tester og oppspillsprøver.

Norges Golfforbund kutter ut teoritester og oppspillsprøver.

I løpet av de nærmeste ukene vil samtlige norske klubber få tilgang til en enkel veiledning for hvordan det er tenkt at nybegynneropplæringen skal fungere.

Den nye ordningen har fått navnet Veien til Golf og er et tiltak for å rekruttere flere spillere til landets golfklubber. Bakgrunnen for endringen er en viss nedgang i rekrutteringen, men ikke minst at mange spillere faller fra før de er kommet ordentlig i gang.

– Denne trenden må vi snu. Derfor ønsker vi å senke terskelen for å begynne med golf og la folk få oppleve at golf er gøy fra første slag, sier Anna Dønnestad, seniorrådgiver i NGF og ansvarlig for Veien til Golf.
Et ledd i dette er at NGF gjeninnfører klubbhandicap 54, som ikke har eksistert siden 1995.
– For mange regler skremmer folk unna. Det blir altfor mye å forholde seg til, sier Dønnestad, som legger til at de nå begrenser hva man må kunne av regler helt i starten.
NGF vil tilby kurs for klubbene, og har lagt noen rammer for opplæringen, men utover disse står hver enkelt klubb fritt til å forme på sin måte.
Kurset skal bestå av minst 12 klokketimer, hvorav tre fjerdedeler skal være praksis på et utendørs anlegg.
Praksisen skal inkludere teknikk, øvelser på treningsfelt og spill samt ferdsel på banen med vekt på sikkerhet, fart og golfvett.
Om kurset går over en helg, to dager eller flere er opp til hver enkelt klubb.
Det viktige er at klubbene former et godt opplegg for å komme igang, og så det viktigste av alt:
– Klubben får ikke la spillerne forlate nybegynnnerkurset før de er blitt informert om veien videre, presiserer Dønnestad.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.